Restoran Puzzle saji pelbagai menu istimewa pakej bufet Ramadan

Festival Jazz Borneo diraikan secara maya pada 25 hingga 27 ini

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

KUCHING: Festival Jazz Borneo (BJF) yang diraikan secara maya akan diadakan pada 25 hingga 27 Jun ini dari jam 6 petang hingga 7.30 malam.

Menurut Lembaga Pelancongan Sarawak (STB), BJF 2021 akan menjadi gabungan imbau balik kepada aksi muzik masa lalu yang dilakukan di BJF serta sesi pra-rakaman asli dan wawancara dengan pemuzik jazz terkenal dari Sarawak dan seluruh dunia.

Penonton akan diserikan dengan rentetan pemuzik jazz termasuk Clinton Jerome Chua, O-Ha Soul Band, Nisa Addina, pemenang Borneo Jazz Talent Search 2018 Ta’Dan dan “Prince of Borneo” – Pete Kallang.

Sementara itu, BJF2021 secara maya juga akan menampilkan wawancara eksklusif dengan ‘King of Swing’ Singapura dan Superstar Jazz Asia Jeremy Monteiro; Dave Brewer of Dave dan The Doodaddies serta John Hammond.

“Covid-19 telah menunjukkan kepada kita betapa pentingnya media digital dan sosial bagi para seniman untuk menjangkau khalayak ramai dan menjaga pengikut mereka sepanjang wabak ini.

“Setelah lebih daripada setahun menyaksikan industri hiburan antarabangsa, antara lain, berinovasi mengenai cara menjangkau kumpulan sasaran mereka, justeru kami berharap dapat melihat peminat dan penonton baru merangkumi Festival Jazz Borneo secara maya, ”kata Ketua Pengarah STB Sharzede Datu Salleh Askor.

Tambahnya, BJF 2021 secara maya melalui platform Festival Jazz Borneo, TVS dan Shopee Live untuk menjangkau lebih ramai penonton baharu dan pencinta jazz di dalam dan seluruh dunia,” katanya.

 

E-Paper

20 Mac 2023

Latest News