FAS: Kerajaan Sarawak hulur tangan

PERSATUAN Bola Sepak Sarawak (FAS) memohon bantuan segera dari segi peruntukan dana daripada Kerajaan Sarawak.

Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Sarawak (FAS) Datuk Posa Majais berkata, Ketua Menteri Datuk Patinggi Abang Johari Tun Abang Openg telah memberi reaksi positif dan memandang serius serta sedia membantu FAS.

Datuk Posa Majais berkata demikian kepada pemberita setelah mengadakan kunjungan hormat kepada Ketua Menteri Datuk Patinggi Abang Zohari Tun Abang Openg.

Dalam pada itu, beliau turut berterima kasih kepada Ketua Menteri dan Kerajaan Sarawak serta sentiasa mengalu-alukan bantuan daripada Kerajaan Sarawak.

Kerajaan Sarawak dijangka memberi bantuan kewangan sebagai persediaan bagi skuad Sarawak untuk tahun depan. Sementara itu Posa berkata, Sarawak mesti menang untuk kembali memintas Kelantan pada aksi menentang UKM FC di

Stadium Negeri malam ini. Sarawak kini berada di tangga tercorot Liga Premier dan berhadapan kemungkinan terus gagal keluar dari zon penyingkiran sekiranya tewas pada perlawanan tersebut.

Katanya, dia yakin Sarawak berupaya mengatasi UKM FC berdasarkan kelebihan beraksi di gelanggang sendiri.

“Jika menang, ia akan memberi sedikit kelebihan mata ke atas kita berbanding Kelantan dan membantu untuk keluar dari zon bahaya,” katanya.

Posa berkata, penyerang baharu Sarawak Rodrigo Amorim Olivera juga akan memberi kelebihan kepada pasukan Sarawak.


Dapatkan kandungan menarik di media sosial kami:  Facebookk | Tiktok | InstagramYoutubee Twitter |
 
!Peringatan! Artikel ini ialah Hakcipta Terpelihara Suara Sarawak. Sebarang salinan tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang.

Suara Sarawak