MIBW tarik pelancong ke Miri

MIRI: Penganjuran Miri International Bike Week (MIBW) 2019 mampu menarik ramai pelancong sekali gus merancakkan sektor pelancongan dan ekonomi di Miri.

Menteri Muda Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan Datuk Lee Kim Shin berkata, penganjuran sedemikian dapat menarik lebih ramai peminat motosikal mahupun pelancong dari pelosok negeri untuk datang ke Sarawak.

“Penganjuran program sebegini membantu dalam meningkatkan industri pelancongan serta ekonomi kita.

“Saya berharap acara tahunan sebegini berterusan diadakan pa- da masa hadapan,” katanya.

Beliau berkata demikian pada Majlis Pelancaran Miri International Bike Week (MIBW) 2019, di Coco Cabana di sini, semalam.

Sementara itu, program MIBW 2019 anjuran kelab Motorsikal Jaguh Miri (KMJM) menghimpunkan peminat dan pemilik motosikal pelbagai jenis dari seluruh negara, Brunei Darussalam, Thailand dan negara lain.

Antara aktiviti pada MIBW 2019 ialah pertunjukan motosikal, pameran tatu, pertandingan Beauty & The Bike, MIBW 19 Ride, Mr Fitness, Gigs, persembahan daripada band jemputan, gerai jualan makanan dan minuman dan sebagainya.


Dapatkan kandungan menarik di media sosial kami:  Facebookk | Tiktok | InstagramYoutubee Twitter |
 
!Peringatan! Artikel ini ialah Hakcipta Terpelihara Suara Sarawak. Sebarang salinan tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang.

Suara Sarawak