Tiga lelaki tempatan bakal terima hukuman langgar sekatan jalan pihak polis

BINTULU: Tiga lelaki tempatan berdepan hukuman penjara tidak kurang dari 12 bulan atau denda tidak kurang daripada RM1,000 atau kedua-duanya sekali sekiranya disabit kesalahan di bawah Seksyen 26 Akta Polis 1967.

Ketua Polis Daerah Bintulu Superintenden Zulkipli Suhaili berkata ketiga- tiga suspek berumur antara 22 tahun hingga 38 tahun itu ditahan dalam Operasi Bersepadu Ibu Pejabat Polis Daerah Bintulu, pada Jumaat lalu, kira-kira jam 11.30 malam di Jalan Bintulu/ Tatau.

Beliau berkata semasa penugasan sekatan jalan raya tersebut, sebuah kenderaan pacuan empat roda yang dinaiki saspek, telah melanggar papan tanda sekatan jalan raya dan kon yang dipasang oleh pihak polis.

Ketiga-tiga saspek, katanya,berjaya ditahan tidak jauh dari lokasi sekatan jalan raya diadakan.

Hasil pemeriksaan polis mendapati kesemua saspek tidak mempunyai rekod jenayah atau senarai hitam.

Malah kenderaan pacuan empat roda yang digunakan juga tiada laporan kehilangan, katanya sambil menambah pemeriksaan mendapati pemandu kenderaan terbabit berada di bawah pengaruh alkohol.

Ketiga saspek direman sehingga 10 Julai ini untuk membantu siasatan.


Dapatkan kandungan menarik di media sosial kami:  Facebookk | Tiktok | InstagramYoutubee Twitter |
 
!Peringatan! Artikel ini ialah Hakcipta Terpelihara Suara Sarawak. Sebarang salinan tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang.

Suara Sarawak