Kematian Nora Anne akibat bocor usus

SEREMBAN: Remaja Ireland, Nora Anne Quoirin, 15, yang ditemukan mati pada Selasa, disahkan meninggal dunia disebabkan kebocoran pada usus mungkin akibat ketiadaan makanan dalam tempoh yang lama dan stres berpanjangan.

Ketua Polis Negeri Sembilan Datuk Mohamad Mat Yusop berkata, hasil bedah siasat mendapati Nora Anne, telah meninggal dunia dua hingga tiga hari sebelum mayatnya dijumpai.

“Hasil bedah siasat dijalankan mendapati remaja itu mati akibat kebocoran usus mungkin akibat stres berpanjangan dan tidak ada makanan dalam tempoh yang panjang,” katanya pada sidang media di pekarangan Ibu Pejabat Polis Kontinjen Negeri Sembilan di sini, semalam.

Mayat Nora Anner ditemui di kawasan lurah berhampiran anak sungai, 2.5 kilometer dari resort penginapan tempat remaja anak istimewa itu dilaporkan hilang pada 4 Ogos, sehari selepas keluarganya mendaftar masuk untuk percutian dua minggu dekat sini. 

Proses bedah siasat mayat Nora Anner bermula 11.45 pagi semalam dan berlarutan sehinggan malam kelmarin diketuai pakar patologi dari Hospital Kuala Lumpur dan Hospotal Tuanku Ja’afar, Seremban, dibantu pakar dari Jabatan Kimia dan Jabatan Forensik Petaling Jaya. 

Suara Sarawak