WTF Malaysia/Sarawak kunjungi Choi Young di Korea Selatan

PRESIDEN Taekwondo Malaysia (WTF) dan Persatuan Taekwondo Negeri Sarawak (WTF), Azizul Annuar Adenan Satem mengadakan kunjungan hormat kepada Grandmaster Grandmaster Choi Young Ryui di ibu pejabat Taekwondo Dunia, Seoul, Korea Selatan baru-baru ini.

Beliau ditemani pemangku Setiausaha Taekwondo Malaysia (WTF) yang juga Pengerusi Teknikal Kebangsaan, Master Dhanaraj Rassiah dan Jawatankuasa Eksekutif Grandmaster Tan Check Joon.

Azizul mengucapkan tahniah kepada Grandmaster Choi Young Ryui yang dipilih sebagai Presiden Kukkiwon pada Oktober tahun lepas.

“Saya mengetuai Ahli Lembaga Taekwondo Malaysia (WTF) untuk melawat Grandmaster Choi di Kukkiwon Korea Selatan baru-baru ini.

“Semasa pertemuan Grandmaster Choi memberikan kami kata-kata semangat dan komitmennya untuk menyokong Taekwondo Malaysia (WTF) sebagai MNA (Anggota Taekwondo Dunia) untuk Malaysia pada 2020.

“Beliau berkata Kukkiwon juga berharap dapat bekerjasama dengan Taekwondo Malaysia (WTF) yang merupakan satu-satunya badan nasional Taekwondo yang diiktiraf oleh Majlis Olimpik Antarabangsa (IOC),” kata Azizul kepada media.

“Saya sangat gembira kerana Grandmaster Choi Young Ryui telah memberi mandat kepada Taekwondo Malaysia (WTF) untuk mempromosi dan menganjurkan ujian naik taraf kanan, kursus dan seminar instruktor guru; dan terakhir, tetapi sekurang-kurangnya satu siri peristiwa Hamadang di Malaysia,” kata Azizul.


Dapatkan kandungan menarik di media sosial kami:  Facebookk | Tiktok | InstagramYoutubee Twitter |
 
!Peringatan! Artikel ini ialah Hakcipta Terpelihara Suara Sarawak. Sebarang salinan tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang.

Suara Sarawak