Sik boh bulak bah!

PUSA: “Tuhan sayang ngan kita! Sarawak tok insya-Allah akan mempunyai dana yang cukup untuk membangunkan rakyat,” itu jaminan Ketua Menteri Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg.

Menurutnya, Kerajaan GPS sentiasa ikhlas dalam perjuangan.

“Saya percaya turun naik dalam kehidupan sentiasa ada.

Tetapi apabila kita ikhlas, ada sahaja cara Tuhan untuk menolong kita.

“Kerajaan Sarawak apabila hendak membantu rakyatnya, kita tulong cara benar… sik boh nak bulak urang bah,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika merasmikan program Rindok Digital @ Pusa yang berlangsung di Dataran Tandang Sari, semalam.

Jelasnya, beliau mengemudi Sarawak berpaksikan sesuatu yang mampu dicapai dan hanya mengumunkan projek pembangunan yang berupaya dilaksanakan.

“Kalau dapat dilaksanakan, kita kata boleh. Kalau tidak, kita beritahu tidak dan sekiranya ada masalah, kita berusaha mencari jalan penyelesaian, bukannya menuding jari kepada pihak lain!

“Saya berani kerana kita (kerajaan) mempunyai formula sendiri untuk mendapatkan dana bagi tujuan pembangunan di Sarawak,” ujarnya.

Abang Johari mengakui tumpuan kepimpinannya hari ini kepada bekalan air, elektrik dan menaik taraf kehidupan orang kampung.

“Tok kerja kita! “Maka sebab itu politik kita di Sarawak haruslah stabil dan jangan mendengar fitnah yang disebarkan,” tegasnya.

Beliau mengajak semua pihak untuk sama-sama berdoa agar Sarawak terus tenteram dalam masyarakatnya yang berbilang kaum.


Dapatkan kandungan menarik di media sosial kami:  Facebookk | Tiktok | InstagramYoutubee Twitter |
 
!Peringatan! Artikel ini ialah Hakcipta Terpelihara Suara Sarawak. Sebarang salinan tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang.

Suara Sarawak