300 beg untuk pelajar tiga sekolah

KUCHING: Persatuan Gerakan Kemajuan Kota dan Adun Batu Kitang Lo Khere Chiang bekerjasama memberikan bantuan beg sekolah kepada pelajar tiga sekolah di kawasan tersebut.

Sejumlah 300 beg sekolah iaitu 150 beg diserahkan kepada SJK Chung Hua Batu 10 dan masing-masing 75 beg untuk SK Landeh dan SK St David.

Khere Chiang yang juga Pengerusi Majlis Perbandaran Padawan berkata, beg sekolah tersebut untuk pelajar yang memerlukan.

“Dalam situasi peningkatan kes positif Covid-19 di negeri ini, kita akan terus berusaha melakukan yang terbaik untuk menanganinya.

“Kami berterima kasih kepada badan bukan kerajaan yang telah membantu dengan menyumbangkan barang keperluan harian kepada penduduk di kawasan ini,” katanya kepada pemberita di SJK Chung Hua Batu 10, di sini, semalam.

Beliau yang hadir untuk menyampaikan sumbangan beg sekolah semalam turut mendedahkan membeli alat pengimbas suhu automatik bernilai kira-kira RM3,600 untuk lima sekolah.

“Antara sekolah tersebut adalah SJK Chung Hua Batu 10; SK Batu Kitang; SK Jalan Arang; SJK Chung Hua Batu 4 1/2 dan SJK Sam Hap Hin,” katanya.

Beliau mengucapkan terima kasih kepada Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri yang melakukan operasi pembasmian kuman di sekolah, tempat ibadat dan tempat awam dalam kawasan mereka.

“Saya sangat gembira dengan apa yang telah dilakukan untuk membantu masyarakat.

“Ia jelas menunjukkan bahawa kita mempunyai semangat kesukarelawanan serta penglibatan masyarakat,” ujarnya.


Dapatkan kandungan menarik di media sosial kami:  Facebookk | Tiktok | InstagramYoutubee Twitter |
 
!Peringatan! Artikel ini ialah Hakcipta Terpelihara Suara Sarawak. Sebarang salinan tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang.

Suara Sarawak