Petronas beri sumbangan untuk 4,700 pelajar, guru di Bintulu

BINTULU: Petronas menyumbangkan sanitasi tangan, pelitup muka dan cecair pencuci tangan kepada sembilan sekolah di Bintulu baru-baru ini.

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Petronas LNG 9 Sdn Bhd dan Kumpulan Syarikat LNG Malaysia Mohamed Syazwan Abdullah berkata, inisiatif ini adalah sebahagian daripada usaha untuk menjaga kesihatan, keselamatan dan kesejahteraan pelajar dan guru di Daerah Bintulu sebelum sekolah dibuka pada 24 Jun ini.

“Diharapkan sumbangan ini akan memberi manfaat kepada kira-kira 4,700 pelajar dan guru sekolah menengah sekitar Bintulu. “Kami berharap tindakan ini dapat membantu pelajar dan guru selamat daripada  pandemik Covid-19 berikutan pembukaan semula sekolah tidak lama lagi,” katanya dalam satu kenyataan.

Anak syarikat Petronas di Bintulu iaitu Asean Bintulu Fertilizer Sdn Bhd, Petronas LNG 9 Sdn Bhd, Kumpulan Syarikat LNG Malaysia dan Petronas Carigali Sdn BhdSarawak Gas bekerjasama untuk menyokong usaha mengurangkan penyebaran Covid-19.

SMK Asyakirin, SMK Bandar, SMK Baru, SMK Bintulu, SMK Kemena, SMK Kidurong, SMK Sebauh, SMK Tatau dan Kolej Vokasional Bintulu antara sekolah menerima sumbangan ini.

Sumbangan tersebut menjadikan jumlah sumbangan Petronas untuk usaha Covid-19 meningkat kepada RM38.8 juta hingga kini.


Dapatkan kandungan menarik di media sosial kami:  Facebookk | Tiktok | InstagramYoutubee Twitter |
 
!Peringatan! Artikel ini ialah Hakcipta Terpelihara Suara Sarawak. Sebarang salinan tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang.

Suara Sarawak