Sokongan padu rakyat suntik semangat saya untuk hulur khidmat terbaik – Huang

SARIKEI: Kerajaan Sarawak terus memberi tumpuan terhadap aspek prasarana sejajar dengan pelaksanaan pelan pembangunan bersepadu untuk manfaat rakyat.

ADUN N.45 Repok, Dato’ Sri Huang Tiong Sii berkata, inisiatif tersebut amat penting dalam usaha membangunkan kawasan N.45 Repok dalam pelbagai sudut khususnya ekonomi berasaskan pertanian.

Perlaksanaan projek itu katanya, membuktikan kerajaan tidak mengabaikan keperluan rakyat yang ingin menikmati kemudahan yang lebih selesa.

“Kerajaan Gabungan Parti Sarawak (GPS) sentiasa mengambilkira keperluan rakyat agar mereka tidak tersisih dalam arus pembangunan.

“Keperluan dan kebajikan rakyat di kawasan ini diberikan perhatian yang sewajarnya,” katanya ketika dihubungi pemberita selepas mengadakan lawatan ke beberapa tapak projek RTP, semalam.

Dalam lawatan itu, beliau sempat meninjau beberapa projek di kawasannya termasuk di Persatuan Bola Keranjang Sarikei, Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Su Ming, Gereja St Alban, Gereja Nyelong Methodist, Gereja Yien Sung Methodist, Gereja Sarawak Full Gospel dan Gereja Bee Eng Methodist.

Sehubungan itu Huang berkata, kesungguhan kerajaan juga banyak membantu menyelesaikan masalah yang berkaitan.

“Sokongan padu rakyat DUN Repok meningkatkan lagi semangat saya untuk memberi perkhidmatan yang terbaik bagi memastikan kawasan saya tidak ketinggalan dalam arus pembangunan,” ujarnya.

 


Dapatkan kandungan menarik di media sosial kami:  Facebookk | Tiktok | InstagramYoutubee Twitter |
 
!Peringatan! Artikel ini ialah Hakcipta Terpelihara Suara Sarawak. Sebarang salinan tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang.

Suara Sarawak