Talib Zulpilip turun padang tinjau projek

BINTULU: Menteri di Jabatan Ketua Menteri (Integriti dan Ombudsman) Datuk Talib Zulpilip turun padang meninjau sendiri projek rakyat yang diluluskan pembinaannya oleh Ketua Menteri Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg bagi kawasan Dewan Undangan Negeri(DUN) Jepak, hari ini.

Projek rakyat ini melibatkan bina baharu penghadang atau tembok penahan tanah runtuh bernilai RM1.6 juta bagi Rumah Layuh Anak Muyang, Jalan Ulu- Sebauh, projek bina baharu penghadang tanah runtuh dan sistem perparitan bernilai RM96,000.00 bagi Rumah Muhan Anak Sawang selain meninjau masalah tanah mendap yang hampir memusnahkan sebuah kediaman di Kampung Baru.

Beliau yang juga Adun Jepak turut meluangkan masa meninjau perkembangan projek pembinaan Pan Borneo Jalan Bintulu melibatkan Simpang Samarakan dan Sungai Mas.

Talib berkata pendekatan turun padang sudah menjadi amalannya sejak dipilih menjadi wakil rakyat di DUN Jepak lima penggal lalu.

Menurutnya, dengan turun padang, ia memberi peluang kepada beliau untuk melihat sendiri perkembangan projek yang telah diluluskan.

Selain itu, katanya, pendekatan itu juga dapat merapati serta mengeratkan silaturrahim antara pemimpin dan rakyat di peringkat akar umbi.


Dapatkan kandungan menarik di media sosial kami:  Facebookk | Tiktok | InstagramYoutubee Twitter |
 
!Peringatan! Artikel ini ialah Hakcipta Terpelihara Suara Sarawak. Sebarang salinan tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang.

Suara Sarawak