Penghargaan untuk arkitek

KUCHING: Kumpulan Syarikat Naim memberi penghormatan kepada arkitek, George Yong Nyan Ted dari Reka Bentuk Senibina (ADP), yang telah berjasa dalam pembangunan Kumpulan tersebut selama 25 tahun yang lalu.

George Yong merupakan arkitek yang telah merangkul pelbagai anugerah Kumpulan Kondominium Naim Sapphire yang terletak di Jalan Batu Lintang, Kuching.

Bagi memperingati George Yong, Kumpulan Naim menganjurkan upacara tambah nilai pada 5 Oktober 2020 sebagai simbol penyiapan George Y.

Naim Sapphire yang akan datang.

Nama residen tersebut diambil sempena nama arkitek yang telah banyak berjasa kepada syarikat itu.

Turut hadir isteri kepada Yong, rakan dari ADP, ahli keluarga dan Pengerusi Naim, Datuk Amar Abdul Hamed Sepawi.

Pengarah Urusan Kumpulan Naim, Datuk Hasmi Hasnan berkata, Residen George Y. menceritakan kisah seorang lelaki, yang visi dan ketekunannya membantu mencipta apa yang akan berlaku sebagai penanda aras dalam membina kediaman mewah di rantau ini.

“Pengerusi kami, Datuk Amar Hamed Sepawi dan saya mengenali George bertahun-tahun yang lalu, ketika George dan saya baru memulakan perniagaan kami.

“Saya menyifatkan George sebagai seorang yang bersemangat, berwawasan dan sangat terdorong dalam apa sahaja yang dilakukannya.

“Sebenarnya, George merupakan sebahagian besar daripada perjalanan syarikat kumpulan kami selama 25 tahun, dan kami telah bekerjasama dalam banyak pembangunan hartanah.

“Residen George Y adalah hasil daripada impian kami untuk membawa penanda aras kehidupan mewah dalam masyarakat dan Pembangunan keperibadian penduduk.

Tambahnya, kerja-kerja pembinaan dijangka selesai pada bulan Disember tahun ini, dan kami berharap dapat membukanya setelah selesai.

“Malangnya, George tidak lagi bersama kami. Namun, ingatan akan tetap bersama Residen George Y,” ujarnya.


Dapatkan kandungan menarik di media sosial kami:  Facebookk | Tiktok | InstagramYoutubee Twitter |
 
!Peringatan! Artikel ini ialah Hakcipta Terpelihara Suara Sarawak. Sebarang salinan tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang.

Suara Sarawak