Panggilan Penting! Sesiapa yang pernah berkunjung ke Rumah Ramba, Rumah Apol, Rumah Chabu, Rumah Anthony dan Rumah Justine, sila segera tampil buat saringan Covid-19

KAPIT: Pejabat Kesihatan Bahagian (PKB) Kapit menggesa sesiapa warga Kapit ada mengunjungi beberapa rumah panjang di Sungai Liam dan Bakong supaya tampil membuat saringan Covid-19 dengan segera.
Jurucakapnya sebentar tadi membuat gesaan itu susulan positif Covid- 19 di beberapa rumah panjang berkenaan.
Dedahnya, rumah panjang terbabit ialah Rumah Emah (sebelumnya Rumah Ramba), Sungai Liam, Miri, Rumah Apol (Sungai Liam, Miri), Rumah Chabu (Bakong, Miri), Rumah Anthony (Bakong, Miri) dan Rumah Justine (Bakong, Miri).
“Sesiapa yang mengunjungi rumah panjang yang disebut di atas dari 1 Disember hingga 17 Januari, sila tampil membuat saringan dengan kadar segera,” tegasnya.
Mereka boleh berhubung dengan Unit Kawalan Penyakit (CDC) Pejabat Kesihatan Daerah (PKD) seperti berikut; PKD Kapit di talian 084-799264, PKD Song (084-777833), PKD Belaga (086-461128).
“Atau mereka juga boleh terus pergi ke mana-mana pusat saringan Covid-19 yang terdekat dengan anda seperti Klinik Kesihatan Kapit, Klinik Kesihatan Song, Klinik Kesihatan Belaga dan Klinik Kesihatan Sungai Asap,” tambahnya lagi.

Suara Sarawak