Pelitup muka untuk orang Sebauh

BINTULU: Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Pekan Sebauh dan Jawatankuasa Persatuan Penganut Natok Kong Sebauh mengagihkan pelitup muka kepada penduduk di sekitar Daerah Sebauh bagi membantu aspek penjagaan kesihatan  rakyat berikutan penularan wabak Covid-19 di daerah itu pada Rabu.
Antara penerima masingmasing terdiri  JKKK Kampung Hulu, Kampung Hilir Sebauh, Rumah Emperan, Rumah Gini Utiat, Rumah Patrick Andin, Rumah Ason Kendawang, Rumah Jilan, Rumah Agnes Mampak Mandaw, Klinik Kesihatan Daerah Sebauh, Gereja Methodist Siong Ing Sebauh, Pondok Polis Daerah Sebauh dan Pejabat Daerah Sebauh.
Agihan turut melibatkan anggota Rela Sebauh, penduduk kaum Cina Daerah Sebauh dan petugas barisan hadapan yang terlibat dalam penugasan di sekatan jalan raya di Sebauh.
Pengerusi JKKK Pekan Sebauh, Phang Liong Hua menzahirkan penghargaan kepada seluruh JKKK Pekan Sebauh dan Jawatankuasa Persatuan Penganut Natok Kong Sebauh yang  terlibat dalam pengagihan pelitup muka itu.
Katanya, keutamaan pemakaian pelitup muka itu perlu mengikut saranan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) melibatkan individu yang mempunyai gejala wabak tersebut.

Suara Sarawak