Agong hargai khidmat Tentera Darat bantu perangi penularan COVID-19

KUALA LUMPUR: Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menzahirkan ucapan selamat menyambut Hari Tentera Darat Malaysia ke-88 kepada seluruh warga angkatan Tentera Darat, termasuk veteran dan semua yang pernah berkhidmat.

Istana Negara dalam kenyataan yang dimuat naik menerusi laman Facebook menyatakan baginda turut menzahirkan penghargaan kepada anggota angkatan Tentera Darat, khususnya yang bertugas di barisan hadapan atas pengorbanan dicurahkan dalam membantu kerajaan memerangi penularan wabak COVID-19.

Baginda turut menzahirkan setinggi-tinggi penghargaan kepada seluruh keluarga perwira dan anggota Tentera Darat yang sudah terkorban ketika bertugas.

“Selaku pemerintah tertinggi Angkatan Tentera Malaysia (ATM), baginda turut menyanjung tinggi jasa, khidmat bakti dan pengorbanan dicurahkan seluruh warga dan bekas anggota Tentera Darat dalam melindungi kedaulatan dan keselamatan negara.

“Semoga angkatan Tentera Darat terus menjadi sebuah angkatan disegani dan dihormati di persada antarabangsa,” titah baginda.

Suara Sarawak