BERUCAP… Abang Johari berucap pada majlis perasmian Wisma Sabati dan Sambutan Ulang Tahun Ke-40 Sabati, di Wisma Sabati, Jalan Diplomatik, di sini, malam tadi.
FOTO: RAMIDI SUBARI

KUCHING: Sarawak Badan Amal Tenaga Isteri-Isteri (Sabati) diseru untuk menggunakan teknologi digital dalam pentadbiran dan pengurusan maklumat di Wisma Sabati.

SIMBOLIK… Taib bersama-sama dengan Abang Johari menyempurnakan simbolik perasmian Wisma Sabati.

Premier Sarawak Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg berkata, kini SPayGlobal telah menjadi platform utama untuk perniagaan termasuk urus niaga Kerajaan Sarawak dan sektor swasta.

“Justeru, warga Sabati boleh menggunakan perkhidmatan tanpa tunai atau e-dompet di dalam pengurusan di kafeteria atau galeri.

Bangunan Wisma Sabati di Jalan Diplomatik, dekat sini.

“Mungkin juga saya boleh mencadangkan untuk menyediakan ruang wi-fi, kerana kini Sarawak menyediakan Wifi Saluran melalui Terminal aperture yang sangat kecil (VSAT),” katanya.

Beliau berkata demikian pada majlis perasmian Wisma Sabati dan Sambutan Ulang Tahun Ke-40 Sabati, di Wisma Sabati, Jalan Diplomatik, di sini, malam tadi.

Wisma Sabati mempunyai dewan serbaguna bagi penganjuran majlis yang boleh memuatkan 500 tetamu, mempunyai empat gelanggang badminton dan satu auditorium dengan tempat duduk untuk 270 orang tetamu.

Majlis perasmian Wisma Sabati itu turut dihadiri oleh Yang di-Pertua Negeri Tun Pehin Sri Abdul Taib Mahmud dan isterinya Toh Puan Datuk Patinggi Raghad Kurdi Taib.

Simbolik perasmian tersebut juga turut disempurnakan oleh Taib bersama-sama dengan Abang Johari.

Suara Sarawak