Restoran Puzzle saji pelbagai menu istimewa pakej bufet Ramadan

210 petugas barisan hadapan terima sumbangan MAFI

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
SIMBOLIK... Mohd Fasiah menyampaikan sumbangan secara simbolik kepada Sudirman dan turut disaksikan oleh Rubiah serta Abdul Jaafar pada Majlis Penyampaian Sumbangan Mafi Prihatin kepada Petugas Barisan Hadapan di IPD Kota Samarahan, hari ini. (Foto: Ramidi Subari).

KOTA SAMARAHAN: Sebanyak 210 petugas barisan hadapan menerima sumbangan daripada Kementerian Pertanian dan Industri Makanan (MAFI) di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Samarahan, hari ini.

Sumbangan yang merangkumi hasil pertanian seperti sayur- sayuran, buah-buahan dan produk industri makanan tersebut disampaikan oleh Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) melalui program Mafi Prihatin.

Pengerusi Fama Malaysia Datuk Mohd Fasiah Mohd Fakeh berkata, sumbangan itu adalah kesinambungan program Mafi Prihatin yang merupakan inisiatif kementerian untuk membantu golongan sasar yang terkesan akibat pandemik Covid-19.

“Manfaat ini kini turut dirasai oleh semua pertugas barisan hadapan dan ini sedikit sebanyak mampu untuk menaikkan semangat dan usaha mereka bagi meneruskan perjuangan dalam memerangi wabak Covid-19,” katanya

Beliau berkata demikian ketika berucap semasa Majlis Penyampaian Sumbangan Mafi Prihatin kepada Petugas Barisan Hadapan di IPD Kota Samarahan, hari ini.

Terdahulu, penyerahan bantuan tersebut disampaikan secara simbolik oleh Mohd Fasiah kepada Ketua Polis Daerah Kota Samarahan Sudirman Kram dan turut disaksikan oleh Ahli Parlimen Kota Samarahan Rubiah Wang serta Pengerusi Fama Sarawak Abdul Jaafar Lian.

Berita Berkaitan

E-Paper

22 Mac 2023

Berita Terbaru

Ubah status maklumat

WASHINGTON: Presiden Amerika Syarikat (AS) Joe Biden menandatangani rang undangundang