ARTIKEL

211 saman dikelurkan pada Op Motosikal

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

PERIKSA…anggota trafik memeriksa motosikal dalam Op Motosikal di Lebuh Raya Kuching-Samarahan hari ini.

KUCHING: Sebanyak 211 keping saman dikeluarkan atas pelbagai kesalahan lalu lintas pada Op Motosikal di Lebuh Raya Kuching-Samarahan, di sini hari ini.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Sarawak Superintenden Alexson Naga Chabu berkata operasi dijalankan sempena Op Selamat 17 perayaan Tahun Baharu Cina 2022.

Katanya, dalam operasi tersebut, sebanyak 415 buah kenderaan pelbagai jenis diperiksa.

“Antara kesalahan tertinggi direkodkan adalah nombor pendaftaran (77) diikuti lesen memandu (68), ubah suai ekzos (21), Lesen Kenderaan Motor (LKM) (18), tali pinggang keledar (10), hon (enam), tiada cermin sisi (lima), ubah suai struktur (empat) dan lain-lain kesalahan (dua),” katanya pada pemberita di Lebuh Raya Kuching Samarahan, di sini hari ini.

Alexson berkata, operasi bermula jam 4 petang hingga 6 petang dijalankan oleh lima pegawai serta 15 anggota dari Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Sarawak dan Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Daerah Kuching.

BERITA LAIN

280 individu sertai Larian Amal Rakyat 2.0

KUCHING: Seramai 280 individu telah menyertai program Larian Amal Rakyat 2.0 yang berlangsung semalam. Program larian tersebut anjuran Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG), Sekolah

BERITA TERBARU