SUPP ikrar kekal relevan, terus beri khidmat

Trending

40 sertai cabaran Muaythai Samarahan

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
E-mel
DAPAT SAMBUTAN…Peserta terlibat merakam gambar beramai-ramai sebaik selesai saingan.

KOTA SAMARAHAN: Cabaran Muaythai Samarahan 2023 yang berlangsung di Medan Selera Nasi Abe, di sini pada hujung minggu lalu mendapat sambutan yang amat menggalakkan apabila menyaksikan seramai 40 peserta terlibat termasuk kanak-kanak.

Saingan berlangsung selama sehari dengan beberapa kategori dipertandingkan. Antaranya, Superfight Pro, Semi Pro, Muay Sports serta kanak-kanak lelaki dan perempuan.

Ia dianjurkan oleh Persatuan Muaythai Negeri Sarawak (PMNS) dengan kerjasama Persatuan Muaythai Malaysia, Persatuan Muaythai Samarahan, Perbadanan Sukan Sarawak (SSC) dan Majlis Sukan Negeri Sarawak (MSNS).

Presiden PMNS Jumaat Ibrahim berkata, seperti edisi sebelumnya, cabaran ini juga menjadi platform kepada persatuan mencari bakat baharu yang berpotensi untuk diserap dalam skuad negeri.

“Semua sedia maklum bahawa Sarawak telah sah dipilih sebagai tuan rumah Sukma 2024 dan Muaythai salah satu acara sukan yang turut dipertandingkan.

“Justeru, pihak persatuan akan terus mempergiatkan usaha mencari atlet-atlet yang berpotensi untuk diserap dalam skuad negeri bagi menghadapi temasya berprestij negara itu,” ujar Jumaat.

Tegas beliau, melalui penganjuran kejohanan seperti ini ia secara tidak langsung memberi peluang kepada peserta mempamer bakat masing-masing.

Baca lain  Calon jurulatih sudah dikenal pasti

e-Akhbar Suara Sarawak

Berita Berkaitan

Kemenangan ke-13 JDT

SKUAD Johor Darul Ta’zim (JDT) mengekalkan rekod bersih apabila melakarkan

Perasmian menakjubkan

KEMBOJA mengalu-alukan penyertaan 2,000 atlet ‘istimewa’ dengan pericikan bunga api

E-Paper

5 Jun 2023

Berita Terbaru