ARTIKEL

Abang Johari tolak iklan di akhbar sempena hari jadi ke-72

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

Premier Sarawak Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg

KUCHING: Premier Sarawak Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg menolak hasrat semua pihak untuk mengiklankan ucapan tahniah sempena hari lahirnya, 4 Ogos ini di akhbar.

Menurut Pejabat Premier Sarawak, Abang Johari tidak mahu pengiklanan tersebut dilakukan memandangkan keadaan ekonomi sekarang yang sukar.

“Difahamkan bahawa rakan-rakan dan mereka yang berkenaan menyatakan hasrat untuk meletakkan iklan di akhbar untuk mengucapkan tahniah kepada beliau sempena hari lahirnya pada 4 Ogos.

“Walaupun menghargai niat baik tersebut, beliau tidak mahu mereka membuat perbelanjaan untuk iklan sedemikian memandangkan keadaan ekonomi sekarang dan keperluan untuk membendung tekanan inflasi,” kata kenyataan tersebut, hari ini.

Dalam pada itu, Abang Johari turut menzahirkan penghargaan kepada semua pihak atas perhatian mereka terhadapnya sempena ulang tahun kelahiran yang ke-72.

BERITA LAIN

BERITA TERBARU

PKR Kelantan wujudkan NGO Anak Muda MADANI

PASIR MAS, Kelantan: Parti Keadilan Rakyat (PKR) Kelantan akan membentuk satu badan bukan kerajaan (NGO) khas yang dikenali sebagai Anak Muda MADANI bagi menyantuni golongan