ARTIKEL

Ahli gabungan diminta tangguh liga tempatan masing-masing

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

PRESIDEN Persatuan Bola Sepak Sarawak (FAS), Datuk Posa Majais meminta semua ahli gabungan di seluruh bahagian menangguhkan saingan liga di kawasan masing-masing sehingga diberitahu.

Ia termasuk di kawasan yang kurang terjejas akibat pandemik Covid-19. Katanya, ia bukan sahaja bagi mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang lebih ketat, tetapi demi keselamatan dan kesihatan semua pihak.

Isnin lalu, Jawatankuasa Pengurusan Bencana (JPBN) Sarawak mengumumkan bahawa aktiviti sukan seperti pertandingan dan latihan tidak dibenarkan mulai 25 Mei hingga 7 Jun depan.

Hanya senaman individu seperti jogging (berlari-lari anak) dibenarkan. “Kita amat mengambil serius perkara tersebut.

Kita tidak tahu sampai bila liga akan ditangguhkan… segalanya bergantung kepada keadaan dan situasi semasa Covid-19,” Katanya yang dihubungi Arena Suara Sarawak semalam.

….Untuk berita selanjutnya dapatkan naskhah Suara Sarawak 26 Mei 2021

BERITA LAIN

Sukan Olimpik cipta peluang pekerjaan

PARIS: Sukan Olimpik Paris menetapkan piawaian baharu dan meningkatkan piawaian antarabangsa sedia ada dalam aspek ekonomi, sosial dan alam sekitar, menurut Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa (IOC)

Den Contruction rangkul gelaran juara futsal

KABONG: Pasukan Den Contruction dinobat sebagai juara pada Kejohanan Futsal Terbuka Kabong 2024. Kelab yang berpengkalan di Kuching itu bagaimanapun dipaksa bekerja keras sebelum berjaya

BERITA TERBARU

Anwar puji pengalaman luas Awang Bemee

KUALA LUMPUR: Datuk Awang Bemee Awang Ali Basah, yang dilantik sebagai Yang Dipertua Dewan Negara yang baharu, mempunyai pengalaman luas pada peringkat negeri dan persekutuan

Kepimpinan kerajaan bekerja keras majukan Sarawak

BINTULU: Para pemimpin Kerajaan Sarawak terus bekerja keras demi memajukan negeri ini. Menteri Industri Makanan, Komoditi dan Pembangunan Wilayah Sarawak, Datuk Seri Dr Stephen Rundi