ARTIKEL

Aidi Ismail serah tugas Pesuruhjaya Polis Sarawak

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Foto Mohd Alif Noni

KUCHING: Datuk Aidi Ismail menyerah tugas Pesuruhjaya Polis Sarawak kepada Timbalannya, Datuk Mancha Ata, hari ini.

Majlis serah terima tugas itu disaksikan oleh Pengarah Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Bukit Aman Datuk Azri Ahmad di Mes Pegawai, Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Sarawak.

Azri dalam ucapannya memuji usaha Aidi serta sumbangan beliau kepada Polis Kontinjen Sarawak semasa pandemik Covid-19 dalam tempoh dua tahun sebagai Pesuruhjaya Polis Sarawak.

“Beliau menjalankan tugas dan tanggungjawab dengan dedikasi untuk memastikan keselamatan dan ketenteraman awam dikekalkan agar masyarakat dapat hidup dalam aman dan harmoni.

“Ini terbukti apabila tiada laporan kekecohan pada Pilihan Raya Negeri ke-12 Sarawak Disember tahun lalu,” katanya.

Beliau dalam pada itu mengucapkan tahniah kepada Aidi atas pelantikan sebagai PengarahJabatan Pencegahan Jenayah dan Keselamatan Komuniti (JPJKK) Bukit Aman yang baharu.

Dalam pada itu Adi dalam ucapannya menyampaikam penghargaan kepada Ibu Pejabat Polis Bukit Aman atas pelantikkannya serta kepada kesemua kontinjen atas sokongan dan kerjasama tidak berbelah bahagi.

Beliau berkata, Mancha mempunyai pengalaman yang luas dan percaya beliau dapat mengalas tanggungjawab sebagai pemangku Pesuruhjaya Polis Sarawak justeru warga Polis Kontinjen Sarawak harus memberikan sokongan kepadanya.

“Saya juga ingin mengingatkan mereka supaya menjaga imej pasukan, melaksanakan tugas dengan penuh amanah dan menjauhi aktiviti yang boleh mencemarkan imej pasukan,” katanya.

Aidi telah dilantik sebagai Pengarah Jabatan Pencegahan Jenayah dan Keselamatan Komuniti (JPJKK) Bukit Aman yang baharu berkuat kuasa pada 22 Februari ini.

LAIN-LAIN BERITA

Kebajikan golongan OKU terus diperjuangkan

MIRI: Kebajikan serta sokongan untuk golongan orang kelainan upaya (OKU) akan terus diperjuangkan bagi memastikan mereka mempunyai peluang dan hak yang sama rata dalam kalangan

BERITA TERBARU

Sarawak begunaka otonomi pengerai

SADONG JAYA: Sarawak agi tubah begunaka mesin mamogram ngambi tetangkupka pemayuh tubuh pesakit riman tusu di nengeri tu. Sapit Premier Sarawak, Datuk Amar Profesor Dr

Rebak baru diperansang bekebun lada

BETONG: Nembiak rebak baru diperansang ngaul diri dalam pengawa bekebun kelebih agi nanam lada. Sapit Premier Sarawak Datuk Amar Douglas Uggah Embas madahka menua tu

Asil lada belipat ngena teknologi baru

BETONG: Industri lada di nengeri tu disikap menyana ngambi ulih nerima ubah pemansang enggau teknologi baru, ku Sapit Premier Sarawak Datuk Amar Douglas Uggah Embas.