ARTIKEL

AirAsia terajui Super App di Asean

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: AirAsia Group mengekalkan momentumnya menerajui Super App di Asean. Selari dengan pengumuman keputusan kewangan AirAsia Group pada 27 Mei untuk suku pertama 2021, pendapatan platform digital bukan syarikat penerbangannya turut meningkat dengan ketara.

Airasia super app mencatatkan peningkatan 45 peratus tahun ke tahun untuk pendapatan suku tahunan berjumlah RM10 juta berikutan pengembangan produk dan perkhidmatan kukuh di platform ini.

Manakala, pendapatan teleport, cabang logistik e-dagang syarikat penerbangan tersebut turut meningkat tiga kali ganda berbanding suku terakhir 2020.

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Group, Tan Sri Tony Fernandes berkata pihaknya kini menerajui dan mendemokrasikan industri ini sekali lagi melalui airasia super app yang menawarkan lebih daripada 17 produk perjalanan dan gaya hidup.

….Untuk berita selanjutnya dapatkan naskhah Suara Sarawak 30 Mei 2021

BERITA LAIN

MBSA nafi tawar iklan hartanah di Facebook

SHAH ALAM: Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) menafikan pihaknya terlibat dengan tawaran iklan hartanah yang diiklankan oleh pihak tidak bertanggungjawab di laman Facebook. MBSA dalam

BERITA TERBARU

Rumah kosong di Jalan Piasau Camp terbakar

LUTONG: Pihak balai bomba Lutong menerima laporan rumah kosong terbakar di Bekas Kuartes Shell Jalan Piasau Camp pada pukul 9.24 pagi ini. Pasukan bomba terus