ARTIKEL

Asah bakat kepimpinan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

SEKOLAH Rendah Islam Al-Amin Bintulu mengadakan Program Kem Kepimpinan 2024 pada Sabtu lalu. Kem ini melibatkan pengawas, pembimbing rakan sebaya, ketua kelas dan penolong ketua kelas.

Diadakan di TEGAS Digital Innovation Hub, seramai 70 individu terlibat termasuk murid, guru dan fasilitator jemputan dari Universiti Putra Malaysia, Kampus Bintulu.

Objektif program adalah untuk membina daya kepimpinan berkualiti dan progresif dalam kalangan murid.

Murid juga diajar kemahiran untuk memimpin dan berkomunikasi secara berkesan dalam mengendalikan kes disiplin.

Tidak lupa juga penerapan dan pengukuhan nilai murni serta sikap positif membantu murid meningkatkan kualiti masingmasing.

Latihan dalam kumpulan juga mengeratkan perpaduan dan memupuk semangat patriotisme serta nasionalisme dalam diri peserta.

Jutaan terima kasih diucapkan kepada pihak TEGAS Digital Innovation Hub Bintulu, Teratak Chi Bo Bintulu, Universiti Putra Malaysia, Kampus Bintulu dan PIBG SRI Al-Amin Bintulu atas kerjasama dan tajaan bagi menjayakan kem kepimpinan kali ini.

BERITA LAIN

Fadillah ucap Selamat Hari Bapa

KUALA LUMPUR: Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Fadillah Yusof, hari ini mengucapkan Selamat Hari Bapa yang disambut hari ini kepada semua insan yang bergelar bapa.

Pelihara kepelbagaian warisan negara

PEREDARAN zaman yang semakin kompetitif ketika ini dilihat memberi kesan ketara ke arah terhakisnya khazanah budaya masyarakat majmuk di negara ini. Andai kata tiada inisiatif

Penting kerjasama kumpulan

PIHAK kaunselor pelatih Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) mengadakan program bina jati diri melibatkan 25 pelajar di Sekolah Menengah Al-Amin Kuching, Sabtu lalu. Inti pati

Lokasi wajib dikunjungi di Sibu

SIBU ialah salah sebuah bandar di Sarawak yang menarik dengan kepelbagaian budaya, warisan dan terkenal dengan sejarah masyarakat Cina. Banyak sejarah Sarawak berkait rapat dengan

BERITA TERBARU