ARTIKEL

ROLAND Sagah (lapan kiri) menyerahkan sijil lantikan kepada Atok Derop sebagai Temenggung Masyarakat Bidayuh Bahagian Kuching yang baharu.

Atok Derop jadi pilihan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Ketua Kaum Kampung Gumbang, Atok Derop dilantik sebagai Temenggung Masyarakat Bidayuh Bahagian Kuching yang baharu.

Beliau yang berasal dari Daerah Bau itu mengambil alih tugas daripada mantan Temenggong Datuk Austin Dimin Niyon.

Majlis Penyampaian Watikah pelantikan itu telah disempurnakan oleh Menteri Pendidikan, Inovasi dan Pembangunan Bakat Datuk Seri Roland Sagah Wee Inn di Bangunan Lembaga Pembangunan dan Lindungan Tanah (LCDA), di sini, semalam.

Ia turut disaksikan oleh Timbalan Setiausaha Kerajaan Sarawak (Pentadbiran) Datuk Buckland Bangik dan Residen Bahagian Kuching Norlela Shariff.

Sehubungan itu, Sagah berharap agar Atok dapat bekerjasama dengan para pegawai daerah serta wakil rakyat di Daerah Kuching.

Berita lanjut dalam epaper STSS percuma.

BERITA LAIN

Projek pembangunan giat dijalankan di sekitar Debak

SARIBAS: Beberapa pembangunan di kawasan sekitar Daerah Kecil Debak telah dipergiat bagi memastikan kawasan tersebut terus menikmati kemajuan. Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Kanak-kanak dan Kesejahteraan Komuniti

BERITA TERBARU

Penyulut SPM meri pengaga ngagai semua

KUCHING: Bulih pemutus peresa nyulut ba Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2023 ukai penyulut siku orang aja tang nya penyulut semua raban. Nembiak Sekula Sekondari (SMK)