ARTIKEL

Azam Sarawak berlayar sepanjang Sungai Sarawak, mulakan aktiviti tahun baharu

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

KUCHING: Angkatan Zaman Mansang (Azam) Sarawak memulakan aktiviti sempena tahun baharu ini dengan melakukan pelayaran di sepanjang Sungai Sarawak, dengan menampilkan Azam Young Souls (AYS) di sini semalam.

Dengan bertemakan ‘Cruising and Musing with Azam Souls,’ aktiviti pelayaran itu diadakan bertujuan bagi meningkatkan interaksi dan rangkaian dalam kalangan jawatankuasa pembangunan belia Azam, sukarelawan belia dan kakitangan.

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Belia Azam 2022-2024 Arif Irwani Azahari berkata, aktiviti pelayaran ini diadakan sempena sesi pengenalan antara Jawatankuasa Pembangunan Belia Azam penggal 2022-2024 dan jawatankuasa AYS bagi penggal 2023-2024, dan ia pertama kali diadakan.

“Jawatankuasa ini telah merancang pelbagai acara pada tahun ini yang memerlukan komitmen tambahan daripada setiap belia khususnya ahli jawatankuasa kita,” katanya dalam ucapannya sempena perasmian program berkenaan.

Dalam pada itu, beliau turut menambah bahawa kepelbagaian etnik dalam Jawatankuasa Pembangunan Belia Azam dapat menggalakkan lagi pertukaran pandangan dan kepakaran yang membawa kepada program berkualiti dan menggalakkan keharmonian di Sarawak.

Sementara itu, Pengerusi Jawatankuasa AYS 2023-2024 Fadzim Aiman ​​menyatakan kesediaannya untuk terbang dari Limbang bagi menghadiri majlis khas yang menandakan mesyuarat pertama mereka sejak pemilihan jawatankuasa pada 14 Oktober lalu.

“Pelbagai program dan aktiviti dirancang di bawah jawatankuasa pembangunan belia Azam dan jawatankuasa AYS, selaras dengan agenda pembangunan semasa negeri,” katanya.

Sejak penubuhannya pada tahun 2012, AYS setakat ini memiliki seramai 90 orang ahli.

P1: (Dari kiri) Bendahari AYS Jordie Jara, Pengerusi AYS Fadzim Aiman, Pengasas AYS Asyraf Hardy, Pengerusi Jawatankuasa Belia Azam Arif Irwani, Timbalan Pengerusi Khairool Adzelan, Ahli Jawatankuasa Belia Hazwan Salleh, Timbalan Pengerusi AYS Fuad Suip, dan Setiausaha AYS Mandy Chen

LAIN-LAIN BERITA

Peraduan Fotografi Sarawak Harmoni

KUCHING: Persatuan Hokkien Kuching (KHA) akan mengadakan Peraduan Fotografi Sarawak Harmoni dan Pertandingan Mencipta Video Pendek Sarawak Harmoni pada Perarakan Hari Jadi Dewa Hong San

Sarawak berada di depan transformasi digital

SEPANYOL: Sarawak berada di barisan hadapan dalam transformasi digital sekali gus memanfaatkan teknologi untuk memacu inovasi dan produktiviti merentasi pelbagai industri. Menurut Menteri Utiliti dan

BERITA TERBARU

Peraduan Fotografi Sarawak Harmoni

KUCHING: Persatuan Hokkien Kuching (KHA) akan mengadakan Peraduan Fotografi Sarawak Harmoni dan Pertandingan Mencipta Video Pendek Sarawak Harmoni pada Perarakan Hari Jadi Dewa Hong San