ARTIKEL

Bangunkan inap desa rumah panjang untuk sektor pelancongan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Memberi pendedahan, menambah baik dan membangunkan inap desa di rumah panjang di Sarawak antara menjadi tumpuan utama Kementerian Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan.

Menterinya Datuk Tiong King Sing berkata, ia adalah perkara utama yang akan diberi tumpuan dan akan dibawa olehnya untuk negeri ini.

“Kita akan memberi tumpuan untuk meningkatkan pelancongan di Sarawak dan membawa pendedahan kepada inap desa rumah panjang di negeri ini.

ERAT… Datuk Tiong King Sing (tengah) merakam kenangan bersama-sama rakan media malam tadi.

“Ia bukan sahaja mempromosikan rumah panjang, malah turut mendedahkan budaya dan makanan masyarakat Iban di rumah panjang,” katanya.

Beliau berkata demikian semasa Majlis Malam Bersama Media Parti Demokratik Progresif (PDP) di sini, semalam.

Sementara, beliau merangkap Pengerusi PDP mengucapkan terima kasih kepada media kerana memainkan peranan penting dalam menyampaikan maklumat kepada orang awam tentang parti tersebut.

Beliau memberi jaminan pihaknya akan bekerjasama dengan media untuk berkongsi idea membina pembangunan di Sarawak dan negara.

“Kita memerlukan semua orang untuk bekerjasama dalam membangunkan pelancongan Sarawak,” ujarnya.

Turut hadir pada majlis itu ialah Naib Presiden PDP Datuk Dr Penguang Manggil, Timbalan Presiden PDP Datuk Anthony Nogeh, Setiausaha Agung PDP Datuk Nelson Balang Rining dan Adun Krian Friday Belik.

BERITA LAIN

Nanta kesal akaun TikTok palsu guna namanya

KUCHING: Menteri Kerja Raya Datuk Seri Alexander Nanta Linggi menjadi mangsa pihak tidak bertanggungjawab apabila terdapat akaun TikTok palsu yang menyamar menggunakan nama Alexander Nanta

Impian enam tahun tercapai, terima kasih Datuk Ding !

BINTANGOR: Impian enam tahun seorang remaja perempuan untuk mendapat kelulusan taraf kewarganegaraan akhirnya kesampaian apabila permohoban itu diluluskan oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN). Permohonan remaja

BERITA TERBARU

Nanta kesal akaun TikTok palsu guna namanya

KUCHING: Menteri Kerja Raya Datuk Seri Alexander Nanta Linggi menjadi mangsa pihak tidak bertanggungjawab apabila terdapat akaun TikTok palsu yang menyamar menggunakan nama Alexander Nanta