ARTIKEL

Datuk Benjamin kekal presiden SCA

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Mesyuarat Agung Dwitahunan, Persatuan Berbasikal Sarawak (SCA) 2022/2024 yang diadakan baru-baru menyaksikan Datuk Benjamin Hasbie terus mendapat mandat untuk menerajui badan induk berkenaan.

Pada pemilihan itu, beliau menang tanpa bertanding selepas dicalonkan bagi jawatan presiden.

Dalam pada itu, tiga lagi jawatan iaitu timbalan serta dua jawatan naib presiden turut menyaksikan mereka yang dicalonkan menang tanpa bertanding.

EXCO SCA 2022/2024…Datuk Benjamin Hasbie (duduk, tengah) bersama-sama barisan exco SCA.

Alffian Kadri menang untuk jawatan timbalan Presiden SCA. Manakala Ahmad Jumry Kassim dan Irawan Sudarsono sebagai naib presiden.

Sementara itu, beberapa nama turut berada dalam barisan Exco SCA. Antaranya, Saiful Hanizam Suhaini Jimmy Ting Tui Loi, Jasmin Yamin, Norseman Sharkawi, Mohamad Samuri Sahid dan Morshien Affandi.

Bagi jawatan setiausaha dan penolong setiausaha, ia disandang oleh Zahirunisa Abd. Rahim dan Danny Hii Wei Ming.

Manakala, Mohd. Hairulnizam Mohd. Zamri dan Dr. Sharizal Hashim masing-masing memegang jawatan bendahari dan penolong bendahari.

BERITA LAIN

Sukan Olimpik cipta peluang pekerjaan

PARIS: Sukan Olimpik Paris menetapkan piawaian baharu dan meningkatkan piawaian antarabangsa sedia ada dalam aspek ekonomi, sosial dan alam sekitar, menurut Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa (IOC)

Den Contruction rangkul gelaran juara futsal

KABONG: Pasukan Den Contruction dinobat sebagai juara pada Kejohanan Futsal Terbuka Kabong 2024. Kelab yang berpengkalan di Kuching itu bagaimanapun dipaksa bekerja keras sebelum berjaya

BERITA TERBARU

Raikan tiga tarikh keramat

SARAWAK, merupakan negeri terbesar di Malaysia dan terletak di pulau Borneo, berkongsi sempadan dengan Sabah, Brunei, dan Indonesia. Sejarah Sarawak bermula jauh sebelum era penjajahan,

Transformasi Penan sejak beberapa dekad

KEMAJUAN pembangunan dan infrastruktur di kawasan Ulu Baram merupakan satu pencapaian signifikan sejak beberapa dekad lalu. Ia dapat dilihat melalui dua aspek utama iaitu keadaan

Sukan Olimpik cipta peluang pekerjaan

PARIS: Sukan Olimpik Paris menetapkan piawaian baharu dan meningkatkan piawaian antarabangsa sedia ada dalam aspek ekonomi, sosial dan alam sekitar, menurut Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa (IOC)

TPM, menteri ucap Selamat Hari Sarawak

KUALA LUMPUR: Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Fadillah Yusof dan Menteri Persekutuan antara yang mengucapkan Selamat Hari Sarawak yang disambut hari ini kepada seluruh rakyat