ARTIKEL

Dua suspek ditahan reman

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

PADAWAN: Dua penunda kereta antara yang ditahan kerana dipercayai terlibat dalam serangan berkumpulan ke atas seorang lelaki, yang didakwa mencuri telefon bimbit rakan mereka.Ketua Polis Daerah Padawan Superintendan Aidil Bolhassan berkata kedua-dua suspek ditahan oleh anggota Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Padawan kira-kira jam 9 malam semalam di kedai kopi Siang Siang Corner di Bandar Baru Batu Kawa, susulan laporan polis yang di buat oleh mangsa pada hari sama.

“Kedua-dua suspek mengaku ada memukul mangsa. “Punca kejadian adalah kerana mangsa disyaki mencuri telefon bimbit milik rakan mereka,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Menurut Aidil, berdasarkan laporan oleh mangsa, 44, yang merupakan seorang penganggur dan beralamat di Kampung Baru Ampang, Selangor, kejadian berlaku lebih kurang jam 1.30 petang di hadapan kedai Supersave di E-Mart Batu Kawa.

“Pengadu telah diserang oleh lebih kurang enam orang lelaki yang tidak dikenali kerana menuduhnya mencuri telefon bimbit.

“Akibat dipukul dan ditendang, mangsa mengalami kecederaan di seluruh badan, kepala dan muka,” katanya.

Katanya seorang suspek yang berusia 37 tahun turut didapati memiliki tujuh rekod jenayah lampau berkaitan dadah, perjudian termasuk di bawah Kanun Keseksaan dan Akta Pemberi Pinjam Wang.

Manakala, beliau berkata seorang lagi suspek berusia 32 tahun tidak mempunyai sebarang rekod jenayah lampau.

Aidil berkata kedua-dua suspek ditahan reman pada hari ini.

BERITA LAIN

BERITA TERBARU