Trending

Ee Wei akui perlu lebih fokus di gelanggang

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
E-mel
Toh Ee Wei (Kredit: FB Badminton Association of Malaysia - BAM) | BERNAMA

KUALA LUMPUR: Pemain beregu campuran negara, Toh Ee Wei mengakui kurang fokus ketika perlawanan menjadi punca beliau dan pasangannya, Chen Tan Jie gagal mengekalkan prestasi pada Terbuka Hong Kong 2023, baru-baru ini. 

Beliau berkata jurulatihnya, Rexy Mainaky turut mengingatkan mereka supaya lebih memberi tumpuan dalam setiap perlawanan bagi mengelak daripada melakukan kesilapan yang boleh membawa kepada kekalahan pada Sukan Asia Hangzhou 2022. 

“Kami memang perlu lebih fokus, jurulatih (Rexy) pun memang ada marah sebab kita tidak fokus dalam gelanggang jadi untuk kurangkan kesilapan itu, fokus sangat penting,” katanya selepas menjalani latihan di Akademi Badminton Malaysia (ABM), Bukit Kiara, di sini semalam.

Baru-baru ini, Ee Wei-Tan Jie, yang kini menghuni ranking kesembilan dunia, menduduki tempat ketiga di Terbuka China pada awal September, gagal menampilkan aksi konsisten apabila tewas di tangan gandingan China, Guo Xin Wa-Wei Ya Xin 21-18, 12-21, 19-21 pada pusingan kedua Terbuka Hong Kong. 

Dalam pada itu, Ee Wei berkata persiapannya ke temasya empat tahun sekali itu berjalan lancar. 

Menurutnya kehadiran beregu campuran profesional negara, Goh Soon Huat-Shevon Lai Jemie ke kem latihan pusat di ABM banyak membantu beliau dan pasangannya untuk membuat persiapan ke Sukan Asia buat pertama kali itu. 

“Saya seronok banyak ‘sparring’ di sini jadi saya boleh belajar sebanyak mungkin daripada rakan-rakan yang turut sama berlatih, ini temasya pertama saya,” katanya. – BERNAMA

Suka artikel:

e-Akhbar Suara Sarawak

Berita Berkaitan

Regu Azam raja libas

REGU Azam dari Bintulu muncul juara Kejohanan Raja Pisak Ragak

Gol Ronaldo memukau

BINTANG sensasi, Cristiano Ronaldo membuktikan sentuhan ajaibnya apabila menyumbat gol

E-Paper

27 November 2023

Berita Terbaru