ARTIKEL

Ekonomi negara berkembang 3.3 peratus adalah petunjuk positif – Rafizi

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Ekonomi Malaysia yang berkembang sebanyak 3.3 peratus pada suku ketiga 2023 daripada 2.9 peratus pada suku kedua 2023 adalah petunjuk positif, kata Menteri Ekonomi Rafizi Ramli.

“Saya tidak mahu mengulas terlalu banyak apa-apa yang dijangka pada suku keempat 2023 kerana saya perlu melihat perkara yang berlaku pada Oktober dan data paling banyak yang diperoleh sekarang adalah untuk Oktober. Justeru, terlalu awal untuk saya mengulas untuk suku keempat.

“Tetapi kami berharap dapat mengekalkan momentum dan jika pertumbuhan suku ke suku ini berterusan, pertumbuhan tahun ke tahun yang lebih baik, sasaran mencapai sekitar sasaran 4.0 peratus perlu diberi perhatian,” katanya.

LAIN-LAIN BERITA

Lelaki tembak mati 12 ahli keluarga di Iran

Seorang lelaki menembak mati 12 ahli keluarganya termasuk bapa, abang dan beberapa kanak-kanak di sebuah bandar kecil di tenggara Iran pada Sabtu, lapor Agensi Berita

BERITA TERBARU

Kesihatan Tze Yong diutamakan BAM – Norza

KUALA LUMPUR: Persatuan Badminton Malaysia (BAM) mengambil pendekatan tidak terlalu memberi tekanan kepada pemain perseorangan lelaki negara, Ng Tze Yong, dalam usaha mengejar slot ke