Restoran Puzzle saji pelbagai menu istimewa pakej bufet Ramadan

Exists bakal adakan konsert di Kuching 27 Mei ini

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Dari kiri Ajai, Ujang Amir Syah, Pasha, Iz, Along, Mamat dan Musa

KUCHING: Selepas 25 tahun, Kumpulan veteran muzik tanah air, Exists, bakal menggegarkan bandar Kuching pada 27 Mei depan di Stadium Tertutup Majlis Bandaraya Kuching Selatan (MBKS).

Konsert “Exists Resolusi” itu akan menampilkan dua anggota baru Pasha dan Eiz selain persembahan bersama anggota asal Ajai, Ujang, Musa, Along dan Mamat.

Ia merupakan konsert Exists Resolusi kedua selepas yang pertama dilakukan di Zepp Kuala Lumpur 18 November lalu dan mendapat sambutan yang luar biasa.

Dari kiri Ajai, Ujang Amir Syah, Pasha, Iz, Along, Mamat dan Musa

Komposer dan penulis lirik, Ajai atau nama sebenar Mohd Faizal Maas berkata ia merupakan konsert pertama kumpulan yang popular dengan lagu ‘Ibu’ selepas selepas 25 tahun.

Malah Exists pernah melakukan persembahan di Miri dan Kuching Sarawak.

“Saya tidak menyangka bahawa konsert yang pada mulanya saya anggap tidak akan mendapat sambutan di Kuching suatu masa dahulu rupanya sangat meriah.

Snowdan Lawan dan Abdullah Saidol bersama kru Exists Resolution semasa majlis sidang media di CItadines Upland, Kuching pada Selasa.

“Jadi kami teruja untuk membuat persembahan di sini, kerana kami percaya ramai peminat di Sarawak yang menanti persembahan Exists,” katanya semasa sidang media Exists Resolution di sebuah hotel terkemuka di Kuching, hari ini.

Tambah Ajai, Resolusi Exists di Sarawak telah menjadi penanda aras yang baik bukan sahaja untuk kami, tetapi juga untuk pemuzik tempatan, terutamanya selepas industri ditutup buat seketika akibat wabak itu.

“Sudah tentu Exists akan menyampaikan persembahan terbaik pernah termasuk lagu-lagu yang pasti dirindui peminat,” katanya.

Tambahnya, bagi Exists sendiri, peluang untuk membuat persembahan bersama ahli asal yang merangkumi dia, Ujang, Musa, Along, Mamat yang merupakan vokalis utama dan dua penyanyi baharu iaitu Pasha dan Eiz adalah petanda pengaruh mereka dalam industri muzik semakin meningkat. masih disini.

Tiket akan dijual pada Jumaat ini bermula dari harga RM95, RM195, RM295 dan RM450 (sesi bertemu anggota Exists)

Hadir sama pada sidang media ialah Timbalan Menteri di Pejabat Premier Sarawak (Unit Hal Ehwal Korporat, Penerangan dan Komunikasi Awam Sarawak) Datuk Abdullah Saidol, Timbalan Menteri Pelancongan, Industri Kreatif dan Seni Persembahan Sarawak, Datuk Snowdan Lawan.

E-Paper

21 Mac 2023

Latest News