ARTIKEL

Fadillah syukur atas kepercayaan rakyat Petra Jaya

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Calon Gabungan Parti Sarawak (GPS) Datuk Seri Fadillah Yusof melahirkan rasa syukur atas kepercayaan yang diberikan rakyat Sarawak kepadanya pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) kali ini.

Beliau yang memenangi kerusi Parlimen Petra Jaya dengan majoriti 41,363 undi itu berjaya meraih sebanyak 54,745 undi memintas calon Pakatan Harapan (PH) Sopian Julaihi dengan 13,382 undi dan calon SEDAR Otham Abdillah dengan 1,036 undi.

Menzahirkan ucapan terima kasih kepada pengundi di Petra Jaya, beliau berikrar akan melakukan yang terbaik demi kesejahteraan di negeri ini.

“Alhamdulillah, terima kasih pengundi P.194 Petra Jaya kerana memberi mandat dan kemenangan yang besar kepada saya… Undi anda semua adalah amanah yang perlu saya pikul dengan rasa penuh tanggungjawab.

“Insya-Allah saya akan melakukan yang terbaik demi Sarawakku Sayang,” katanya.

Beliau dalam masa yang sama turut berterima kasih kepada rakyat Sarawak kerana telah memberi kepercayaan dan mandat besar kepada GPS.

Dengan kemenangan ini, Fadillah yang juga Menteri Kanan Kerja Raya telah berjaya mempertahankan kerusi yang disandangnya itu sejak 2004.

BERITA LAIN

Geng Piji tumpas

KUCHING: Geng Piji yang aktif mencuri kenderaan selain terlibat dalam kes pecah rumah, samun dan curi kabel akhirnya tumpas apabila ketua termasuk 11 ahlinya dicekup

Geran MRP dan Unifor harus digunakan sepenuhnya

PADAWAN: Penerima geran Projek Kecil Luar Bandar (MRP) dan geran Unit Hal Ehwal Agama Lain (UNIFOR) diingatkan untuk menggunakan sepenuhnya peruntukan yang dipohon. Timbalan Menteri

BERITA TERBARU

Geng Piji tumpas

KUCHING: Geng Piji yang aktif mencuri kenderaan selain terlibat dalam kes pecah rumah, samun dan curi kabel akhirnya tumpas apabila ketua termasuk 11 ahlinya dicekup