ARTIKEL

Filem No More Bets angkat kisah jenayah siber

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

»FILEM NO MORE BETS mencipta sejarah apabila menjadi fi lem berbahasa Cina pertama yang mendapat kutipan RM10 juta hanya dalam tempoh empat hari sejak ditayangkan 7 September lalu.

Menampilkan barisan pelakon handalan seperti Lay Zhang, Gina Jin, Yong Mei dan Eric Wang, fi lm arahan Ao Shen ini juga menjadi fi lem berbahasa Cina yang paling banyak ditonton serta pantas mencecah kutipan tertinggi.

No More Bets mengisahkan dua individu yang terperangkap dalam skim penipuan dalam talian era digital sehingga mereka dipergunakan dan dipaksa untuk menjalankan aktiviti jenayah siber yang berleluasa.

Malah, hasil penipuan tersebut, seorang mangsa hampir membunuh diri dan menyebabkan polis mula menyiasat dalang di sebalik jenayah siber yang menyebabkan ramai individu kerugian jutaan ringgit.

Diterbitkan oleh Dirty Monkeys, No More Bets diharap mampu memberi iktibar dan manfaat terutama kepada mereka yang terdedah serta mudah ditipu oleh skim jenayah siber.

Malah No More Bets bukan sekadar sebuah fi lem, tetapi satu manifestasi tanggungjawab sosial, mengingatkan penonton untuk terus waspada dan menjauhi bahaya penipuan dalam talian.

Kejayaan fi lem ini mengatasi kutipan pecah panggung sebelum ini dan satu medium sosial yang positif, menggalak penonton berani menghadapi cabaran keselamatan siber. 

Filem No More Bets diedarkan oleh Megafi lms Distribution dan kini berada di pawagam seluruh negara. dipaksa untuk menjalankan aktiviti jenayah siber yang berleluasa.

Malah, hasil penipuan tersebut, seorang mangsa hampir membunuh diri dan menyebabkan polis mula menyiasat dalang di sebalik jenayah bahaya penipuan dalam talian.

Kejayaan fi lem ini mengatasi kutipan pecah panggung sebelum ini dan satu medium sosial yang positif, menggalak penonton berani menghadapi cabaran keselamatan siber. 

Filem No More Bets diedarkan oleh Megafi lms Distribution dan kini berada di pawagam seluruh negara.

LAIN-LAIN BERITA

Anak Sarawak, Roxy Ixzy juara bintang RTM 2024

PENYANYI kelahiran Sarawak, Roxy Ixzy muncul juara Bintang RTM 2024 pada konsert akhir pertandingan di Auditorium Seri Angkasa, Angkasapuri baru-baru ini.  Roxy atau Roziena Ixzy

Vivek Vaswani dedah rahsia Shah Rukh Khan

PENERBIT filem, Vivek Vaswani mendedahkan perkara mengejutkan tentang pelakon, Shah Rukh Khan iaitu memiliki 17 telefon bimbit. Dedahnya, dia tidak berhubung dengan hero Bollywood itu

Tom Cruise berpisah dengan kekasih

HUBUNGAN pelakon terkenal Tom Cruise dengan model asal Rusia iaitu Elsina Khayrova dilaporkan berakhir dengan perpisahan. Sumber terdekat pasangan itu memberitahu Tom, 61, yang menamatkan

BERITA TERBARU