ARTIKEL

Generasi muda main peranan penting pastikan Malaysia bebas rasuah

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Sokongan dan komitmen generasi muda memainkan peranan penting dalam memastikan Malaysia bebas daripada rasuah, kata Pengarah Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Pulau Pinang Tuan Ruslan Tuan Mat.


Beliau berkata pihaknya komited melaksanakan langkah penguatkuasaan, pencegahan dan pendidikan untuk memerangi segala bentuk rasuah dan penyalahgunaan kuasa, bagaimanapun, tugas mulia itu memerlukan kerja sepasukan daripada semua pihak.


“Kita mahu negara kita dikenali sebagai sebuah negara yang mempunyai integriti tinggi, justeru, saya memohon setiap individu bersama-sama SPRM dalam melawan rasuah,” katanya.

LAIN-LAIN BERITA

Lelaki tembak mati 12 ahli keluarga di Iran

Seorang lelaki menembak mati 12 ahli keluarganya termasuk bapa, abang dan beberapa kanak-kanak di sebuah bandar kecil di tenggara Iran pada Sabtu, lapor Agensi Berita

BERITA TERBARU

Azman Adnan, Ketua Pengarah Pendidikan baharu

PUTRAJAYA: Timbalan Ketua Pengarah Pendidikan (Sektor Operasi Sekolah), Azman Adnan, dilantik sebagai Ketua Pengarah Pendidikan yang baharu berkuat kuasa Selasa, demikian menurut Kementerian Pendidikan (KPM). Kementerian