Hadiah bernilai RM8,000 menanti pemenang dalam Kejohanan Badminton Junior Sarawak Energy

SIBU: Satu Kejohanan Badminton Junior Sarawak Energy bakal diadakan di Perfect Win Badminton Centre di Tingkat 12, Pasar Sibu bermula 15 hingga 18 Ogos tahun ini dan semua generasi muda yang mempunyai kemahiran dan berminat digalakkan untuk mendaftar pertandingan ini.

Menurut satu kenyataan, hadiah bernilai lebih RM8,000 akan dimenangi oleh juara pertandingan yang mana hadiah telah ditambah dengan nilai RM2,000 berbanding tahun lalu.

Pertandingan ini bertujuan memupuk minat dan mengembangkan potensi pemain badminton muda selain menyediakan ruang untuk pelapis muda yang berpotensi untuk bersaing di peringkat tempatan, serantau dan antarabangsa, jelas kenyataan tersebut.

Kejohanan ini bakal dibahagikan kepada kategori Single Singles, Single Girls, Doubles Boys dan Doubles Girls. Manakala Singles Lelaki dan Singles Girl adalah untuk yang berumur dibawah 10, 12, 15 dan 19 tahun. Doubles Boys dan Girls Doubles pula adalah untuk peserta yang berumur dibawah 12, 15 and 19 tahun.

Tambah kenyataan tersebut pendaftaran untuk pertandingan tersebut telah dibuka dengan syarat pertandinagn ini hanya untuk semua penduduk dari Sarawak, penduduk tetap dan manakala yang berada di Sarawak yang ingin turut serta mereka harus mempunyai permit kerja dan belajar, termasuklah harus berumur antara 19 tahun dan ke bawah.

G1: GENERASI PELAPIS … Kejohanan Badminton Junior Sarawak Energy bakal diadakan di Perfect Win Badminton Centre di Tingkat 12, Pasar Sibu bermula 15 hingga 18 Ogos tahun ini.

Kejohanan ini akan menggunakan satu sistem iaitu pada satu knock-out dan 21 mata meliputi 3 sistem permainan.

Borang pendaftaran boleh didapati di http://se2019.eventrunner.com.my dan peserta yang berminat perlu menghantar borang atas talian bersama-sama dengan yuran pendaftaran mereka. Tiada pendaftaran manual dibenarkan.

Yuran pendaftaran adalah berjumlah RM10 untuk setiap pemain untuk kategori Singles dan RM15 untuk kategori Double, yuran yang telah dibayar tidak akan dikembalikan. Tarikh tutup penyerahan borang penyertaan adalah 2 Ogos.

Pertandingan pertama yang diadakan di Miri dari 29 hingga 31 Mac lalu dan telah menarik lebih ramai penyertaan generasi muda, manakala perlawanan akhir akan diadakan di Kuching pada 22 hingga 24 November.

Untuk maklumat lanjut, peserta dari beberapa bandar berikut boleh menghubungi di Miri: (Harriz Fadullah Tanny, 016-5168773), Sibu (Adli Akbar , 019-8002711), Kuching ( Sophian Fikri Sazali, 012-8800288) dan Kelvin Jee (012-8787533).

Suara Sarawak