ARTIKEL

INSKEN tawar khidmat BisKaunselor bantu usahawan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUALA LUMPUR: Institut Keusahawanan Negara Bhd (INSKEN) menawarkan konsultasi percuma menerusi program INSKEN e-BizClinic bagi membantu usahawan yang terkesan ekoran pandemik agar dapat bertahan dan terus beroperasi walaupun pada kadar minimum.

Dalam kenyataan pada Jumaat, INSKEN menjelaskan menerusi inisiatif tersebut, usahawan berpeluang berbincang bersama-sama BisKaunselor bagi merangka tindakan dan penambahbaikan yang perlu dilakukan dalam perniagaan.

“Selain itu, BisKaunselor juga akan memberikan panduan dan cadangan penyelesaian untuk masalah yang dihadapi selain memberikan pendedahan dan maklumat berkenaan bantuan perniagaan yang disediakan oleh kerajaan bagi membantu usahawan,” jelasnya.

….Untuk berita selanjutnya dapatkan naskhah Suara Sarawak 05 Jun 2021

BERITA LAIN

Pengunaan industri eksport catat kenaikan

KUCHING: Industri pembuatan beroperasi dengan kapasiti 80.8 peratus pada suku pertama 2024, berbanding kadar kapasiti 79.8 peratus yang direkodkan pada setahun lepas, kata Jabatan Perangkaan

BMW jual 4,300 kenderaan

SERDANG: BMW Group Malaysia menjual sebanyak 4,300 kenderaan pada suku pertama tahun ini, mewakili peningkatan lapan peratus berbanding tempoh yang sama pada 2023. Pengarah Urusan

MyKiosk mudahkan peniaga

SARATOK: Peniaga kecil tepi jalan di Saratok dan Roban boleh menarik nafas lega apabila permohonan mereka untuk mendapatkan kemudahan berniaga seperti MyKiosk diluluskan oleh kerajaan.

BERITA TERBARU