ARTIKEL

iQOO Z7 – Pengecasan cepat, tontonan lama, dan harga hemat!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

iQOO Z7 – Nikmat Besar pada Harga Rendah!

Selamat tinggal kepada masalah bateri lemah, hanya dengan lima minit pengecasan pantas untuk kepuasan menonton selama lima jam!


iQOO telah melancarkan telefon pintar terbaru iQOO Z7 yang akan membebaskan pengguna
dari pengalaman telefon biasa-biasa saja. Telefon pintar ini hadir dengan prestasi yang memukau, jangka hayat bateri yang sangat baik, dan reka bentuk anggun yang minimalis dan bergaya.

Terdapat dua pilihan warna iaitu “Kelabu Metalik” yang menggunakan teknologi matte AG dan menghasilkan kesan warna langit hitam pada malam hari serta mempesonakan pada permukaan telefon.

Sementara itu, “Biru Matrix” menggunakan struktur mikrokristalin tiga dimensi yang menghasilkan tekstur warna telefon pintar flagship berkilat dan telus yang juga sangat selesa untuk dipegang.

Ciri-Ciri Pintar yang Lebih Baik

Model iQOO Z7 menawarkan ciri-ciri pintar yang paling mengagumkan dalam julat harganya,
dengan ciri-ciri seperti NFC, sokongan Kawalan Jauh Inframerah dan perluasan Wifi 6.

Selain itu, telefon pintar ini dilengkapi dengan penyejuk cecair super besar 3K menggunakan
teknologi VC. Pembesar suara dwi stereo menghasilkan sistem bunyi yang lebih mantap dan
memberikan pengalaman permainan yang lebih mengasyikkan.

Teknologi motor linear paksi X telefon pintar ini menghasilkan kesan getaran yang lebih komprehensif dan terang semasa melayan permainan.

Fungsi kamera iQOO Z7 juga mengagumkan, dengan kamera belakang dilengkapi penstabilan imej optikal 64 juta OIS, gambar yang dirakam pada waktu malam kelihatan lebih jelas dan stabil bagi menghasilkan momen dinamik.

Mod Super Night Mode 4.0, Pro Sports Mode 3.0, Super Moon, dan BUFF bagi merakam imej pada waktu malam membolehkan anda menghasilkan gambar yang lebih artistik.

Tonton dan Main Game Tanpa Risau Bateri Habis


Jika menonton filem atau bermain game di telefon bimbit adalah keutamaan anda, keupayaan pengecasan pantas iQOO Z7 adalah perkara yang diperlukan.

Dengan 120W Dual-Cell FlashCharge dan kapasiti bateri besar 5000mAh, iQOO Z7 mampu mengecas lebih pantas daripada telefon lain dalam julat harga yang sama.

Hanya 5 minit masa mengecas diperlukan untuk menonton drama beramai-ramai selama 5 jam. Selain itu, dengan hanya 26 minit lagi, telefon anda boleh dicas sepenuhnya, memberikan anda pesta menonton
sehingga 18.06 jam.

Namun, pastikan anda berehat seketika! Kemudahan pengecasan Z7 membolehkan anda menikmati rancangan TV tanpa perlu berhenti separuh jalan untuk mengecas telefon.

Bagi penggemar permainan pula, keupayaan pengecasan pantas iQOO Z7 membolehkan anda bermain game tanpa risau bateri habis.

Anda boleh terus mengejar kejayaan dalam permainan tanpa perlu menganggu keadaan pengecasan telefon anda.

Membedah Perbezaan Spesifikasi di Antara iQOO Z7 dan iQOO Z7x

Kedua-dua model iQOO Z7 dan iQOO Z7x mempunyai beberapa perbezaan yang membezakan mereka, termasuk pada kamera utama, pemproses, dan penyejukan. iQOO Z7 dilengkapi dengan kamera utama 64MP manakala iQOO Z7x mempunyai kamera utama 50MP.

Selain itu, iQOO Z7 dilengkapi dengan pemproses Snapdragon 782G manakala iQOO Z7x menggunakan pemproses Snapdragon 695.

Dalam hal penyejukan, iQOO Z7 menggunakan VC Penyejuk Cecair Super-Konduktor Ultra Besar, manakala iQOO Z7x menampilkan Sistem Penyejukan Cecair 5 lapisan.

Kedua-dua model mempunyai skrin LCD 6.64-inci, tetapi iQOO Z7 kelihatan lebih nipis.

Walau bagaimanapun, meskipun kedua-dua model mempunyai konfigurasi memori yang sama, iQOO Z7 dijual dengan harga yang lebih tinggi, iaitu RM1,249, manakala iQOO Z7x dijual pada harga RM939.

Oleh itu, perbezaan harga antara kedua-dua telefon hanyalah sebanyak RM310.

Diskaun Eksklusif untuk Pembelian iQOO Z7 dan Z7x di Lazada dan Shopee


Untuk mereka yang ingin membeli iQOO Z7 atau Z7x, terdapat berita gembira!

Lazada menawarkan diskon eksklusif untuk model iQOO Z7 8GB+128GB, dengan diskon hingga
RM100 dari 10 April hingga 18 April.

Pada harga pengenalan RM1,249, pembeli akan mendapatkan voucher diskon, perlindungan layar selama 1 tahun dan garansi tambahan selama 1 tahun.

Jika Anda mencari model iQOO Z7x 8GB+128GB, silakan kunjungi platform Shopee dan dapatkan harga pengenalan sebesar RM939 dengan diskon hingga RM100, voucher diskon tambahan, dan garansi tambahan selama 1 tahun.

Pelajar juga dapat menerima diskon tambahan hingga RM50 dan berkesempatan memilih antara seri tas iQOO atau pemegang kunci Marshall secara eksklusif di platform resmi Shopee iQOO.

Namun, perhatikan bahwa hadiah gratis akan diberikan berdasarkan siapa yang cepat membeli
karena jumlahnya terbatas.

BERITA LAIN

Polis mohon bantuan cari kanak-kanak hilang

JOHOR BAHRU: Polis meminta bantuan orang ramai untuk mengesan seorang kanak-kanak perempuan berusia 12 tahun yang dilaporkan hilang sejak 20 Mei lepas. Ketua Polis Daerah

PDRM

Warga emas ditemui maut dalam longkang

IPOH: Seorang lelaki warga emas berusia 63 tahun ditemukan lemas selepas dipercayai terjatuh dalam longkang besar Sungai Pinji, Kampung Sungai Rapat, di sini semalam. Ketua

BERITA TERBARU

PMNS komited perkasa pembangunan sukan Muaythai

BINTULU: Persatuan Muaythai Negeri Sarawak (PMNS) komited memperkasa pembangunan sukan Muaythai di negeri ini. Usaha ke arah itu tampak jelas apabila badan induk berkenaan menganjurkan