ARTIKEL

Jangan terlibat sebar berita tidak sahih

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

BINTULU: Orang ramai diingatkan terus berhati-hati dalam penyebaran sebarang maklumat termasuk gambar dan video berkaitan prosedur operasi standard (SOP) diperketatkan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di Bahagian Bintulu.

Dalam kenyataan media Menteri Bertanggungjawab Jawatankuasa Pengurusan Bencana Bahagian Bintulu yang juga Menteri Utiliti Datuk Seri Dr Stephen Rundi Utom dan Menteri di Jabatan Ketua Menteri (Integriti dan Ombudsman) Datuk Talib Zulpilip berkata, ia susulan banyak berita dan video yang ditularkan oleh orang ramai melalui media sosial dan aplikasi WhatsApp berhubung SOP diperketatkan PKPB kebelakangan ini.

Sebaliknya, kedua-duanya menasihati orang ramai merujuk kepada pihak Jawatankuasa Pengurusan Bencana Bahagian Bintulu (JPBBB) sekiranya terdapat sebarang kemusykilan mengenai SOP terkini atau hubungi talian 086-339017 untuk mendapatkan sebarang pengesahan.

….Untuk berita selanjutnya dapatkan naskhah Suara Sarawak 28 Mei 2021

BERITA LAIN

Penghulu ‘hero’ kami

BINTANGOR: Tindakan pantas seorang penghulu berjaya menyelamatkan sebuah rumah daripada musnah dalam kebakaran di Kampung Abang Amin di sini, hari ini. Insiden kira-kira jam 10.50

BERITA TERBARU