ARTIKEL

Jom terbang terus dari Sarawak ke Singapura

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

Menteri Pengangkutan Sarawak Datuk Seri Lee Kim Shin menyambut ketibaan penumpang pertama penerbangan secara terus Sibu-Singapura-Sibu di Lapangan Terbang Sibu di sini.

SINGAPURA: Laluan penerbangan Singapura dan Sarawak kini diperluas dengan penerbangan secara terus Sibu-Singapura-Sibu yang bermula secara rasminya hari ini.

Sekali gus menjadikan penerbangan secara terus ketiga selepas Kuching dan Miri.

Menurut Menteri Pengangkutan Sarawak Datuk Seri Lee Kim Shin, untuk laluan Singapura-Sibu, Air Asia melakukan empat kali penerbangan seminggu dari Lapangan Terbang Changi, Singapura.

“Kali ini, ia lebih memudahkan penumpang khususnya penduduk Sibu yang sebelum ini menggunakan penerbangan Singapura-Kuching atau Miri.

“Namun, kini mereka boleh menaiki penerbangan secara terus untuk ke Sibu atau Singapura,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas menyambut ketibaan penumpang yang menaiki penerbangan pertama Singapura-Sibu di Lapangan Terbang Sibu pada Jumaat.

Pesawat AK1410 berlepas dari Lapangan Terbang Changi pada jam 5 petang dan tiba di Sibu sekitar jam 6.20 petang.

Ketibaan pesawat AK1410 dari Singapura disambut dengan pancuran meriam air selepas mendarat di Lapangan Terbang Sibu hari ini. Kredit foto RTM

BERITA LAIN

BERITA TERBARU

Nanta kesal akaun TikTok palsu guna namanya

KUCHING: Menteri Kerja Raya Datuk Seri Alexander Nanta Linggi menjadi mangsa pihak tidak bertanggungjawab apabila terdapat akaun TikTok palsu yang menyamar menggunakan nama Alexander Nanta