Teruna berani buka perniagaan syarikat bukan bumiputera

Trending

Kampung Boy FT juara futsal Sarawak

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
E-mel
JUARA....Barisan pemenang-pemenang kejohanan Futsal Peringkat Negeri Sarawak yang diadakan di Arena Tun Tuanku Haji Bujang Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS)

KOTA SAMARAHAN: Pasukan Kampung Boy FT akan mewakili Sarawak ke Kejohanan Futsal Peringkat Kebangsaan pada Ogos ini.

Ia selepas pasukan dari Sri Aman itu berjaya merangkul gelaran juara dalam kejohanan terbabit bagi peringkat Sarawak yang berlangsung dua hari (23 dan 24 Julai) di Arena Tun Tuanku Haji Bujang Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS).

Dengan kemenangan tersebut, Kampung Boy FT turut membawa pulang hadiah berupa wang tunai berjumlah RM2,000, trofi dan juga pingat.

Manakala naib johan bagi kategori lelaki terbuka diungguli oleh pasukan dari Serian, Xmovent dengan hadiah RM1,000 beserta pingat.

Daruma Futbol Sala juga dari Sri Aman dan Warung Futbol C dari Miri pula menggungguli tempat ketiga bersama dengan masing-masing mendapat hadiah wang tunai berjumlah RM700 beserta medal.

JUARA….Barisan pemenang-pemenang kejohanan Futsal Peringkat Negeri Sarawak yang diadakan di Arena Tun Tuanku Haji Bujang Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS)

Sementara itu, johan bagi kategori wanita disandang pasukan pilihan dari Miri, Eight United.

Naib juara dimenangi oleh pasukan dari Sibu iaitu SDFC diikuti tempat ketiga bersama disandang oleh SBM FC dari Samarahan dan F10 UNITED B dari Bintulu.

Baca lain  Tambah had gaji golongan istimewa

Majlis penyampaian hadiah disempurnakan oleh Timbalan Pengarah Jabatan Belia dan Sukan Negeri Sarawak, Ronnie Boniface Nugi.

Turut hadir Pesuruhjaya Sukan Rantau Sarawak Rahmat Elli, Penolong Pengarah Rakan Muda Jabatan Belia dan Sukan Negeri Sarawak Fatimah Abdul Rahman.

e-Akhbar Suara Sarawak

Berita Berkaitan

E-Paper

28 Mei 2023

Berita Terbaru