Resepi DEBM menyakiti hati dari menantu yang tersakiti

Kapit FA sekat hajat Kalimantan Barat

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
SENGIT…Pemain Kapit FA (kiri) dan PSSI Kalimantan Barat (kanan) melonjak untuk melakukan tandukan. – FOTO GHAZALI BUJANG.

KUCHING: Hasrat pasukan jiran tetangga, PSSI Kalimantan Barat untuk mencetak kemenangan kedua tidak kesampaian apabila tumpas (2-1) di tangan Kapit FA pada perlawanan yang berlangsung di Stadium Negeri, Petra Jaya petang tadi.

Kapit FA terdahulu berada di depan menerusi dua gol hasil jaringan Alan Eldrian Mathew minit ke-5 dan Idham Shahs Mahdi minit ke-63.

Sebelum PSSI Kalimantan Barat bangkit untuk menjaringkan gol tunggal menerusi Fahrizal Muhammad minit ke-69.

Kemenangan diperoleh Kapit FA itu menyaksikan pertambahan tiga mata seterusnya untuk wakil dari zon tengah itu yang meletakkan mereka di kedudukan teratas Kumpulan B dengan enam mata setakat ini.

Aksi sama rancak dipamer pemain kedua-dua pasukan sepanjang saingan. Masing-masing mempunyai peluang untuk menjaringkan gol.

Sementara itu, dua lagi perlawanan lain turut berlangsung hari ini.

Miri FA menumpaskan PEC Bintulu (3-1) pada perlawanan yang berlangsung di Stadium Negeri, Petra Jaya pagi tadi. Selain kemenangan tipis (3-2) diperoleh Limbang FA ke atas PEC Kapit di Stadium Sarawak, Petra Jaya.

Esok akan berlangsung tiga lagi perlawanan. PSSI Kalimantan Barat akan turun menentang Limbang FA (Stadium Negeri/8:30 pagi), Kuching FA menentang Kapit FA (Stadium Sarawak/8:30 pagi) dan Serian FA menentang Sarikei FA (Stadium Negeri/4:15 petang).

e-Akhbar Suara Sarawak

Berita Berkaitan

E-Paper

24 Mac 2023

Berita Terbaru

Bali rai Hari Nyepi

BALI: Pulau peranginan terkenal Indonesia, Bali kelihatan sunyi kerana penduduk