ARTIKEL

Kapit FA sekat hajat Kalimantan Barat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

SENGIT…Pemain Kapit FA (kiri) dan PSSI Kalimantan Barat (kanan) melonjak untuk melakukan tandukan. – FOTO GHAZALI BUJANG.

KUCHING: Hasrat pasukan jiran tetangga, PSSI Kalimantan Barat untuk mencetak kemenangan kedua tidak kesampaian apabila tumpas (2-1) di tangan Kapit FA pada perlawanan yang berlangsung di Stadium Negeri, Petra Jaya petang tadi.

Kapit FA terdahulu berada di depan menerusi dua gol hasil jaringan Alan Eldrian Mathew minit ke-5 dan Idham Shahs Mahdi minit ke-63.

Sebelum PSSI Kalimantan Barat bangkit untuk menjaringkan gol tunggal menerusi Fahrizal Muhammad minit ke-69.

Kemenangan diperoleh Kapit FA itu menyaksikan pertambahan tiga mata seterusnya untuk wakil dari zon tengah itu yang meletakkan mereka di kedudukan teratas Kumpulan B dengan enam mata setakat ini.

Aksi sama rancak dipamer pemain kedua-dua pasukan sepanjang saingan. Masing-masing mempunyai peluang untuk menjaringkan gol.

Sementara itu, dua lagi perlawanan lain turut berlangsung hari ini.

Miri FA menumpaskan PEC Bintulu (3-1) pada perlawanan yang berlangsung di Stadium Negeri, Petra Jaya pagi tadi. Selain kemenangan tipis (3-2) diperoleh Limbang FA ke atas PEC Kapit di Stadium Sarawak, Petra Jaya.

Esok akan berlangsung tiga lagi perlawanan. PSSI Kalimantan Barat akan turun menentang Limbang FA (Stadium Negeri/8:30 pagi), Kuching FA menentang Kapit FA (Stadium Sarawak/8:30 pagi) dan Serian FA menentang Sarikei FA (Stadium Negeri/4:15 petang).

BERITA LAIN

Keterangkuman sosial POSKOM selari dengan PCDS 2030

SIBU: Program Outreach – Santuni Komuniti (POSKOM) yang diperkenalkan oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat Sarawak (JKMS) adalah selari dengan Strategi Pembangunan Pasca COVID-19 (PCDS) 2030. Ahli

BERITA TERBARU

17,034 warga emas Jepun meninggal sendirian

TOKYO: Satu tinjauan terkini oleh Agensi Polis Kebangsaan Jepun (NPA) menunjukkan bahawa 17,034 warga emas yang tinggal bersendirian meninggal dunia di rumah di seluruh negara

Pertingkat usaha bantu PKS tembusi pasaran luar

SAMARKAND: Usaha membantu perusahaan kecil dan sederhana (PKS) Malaysia menembusi pasaran luar negara perlu dipertingkat bagi mengangkat kedudukan syarikat berkenaan, kata Perdana Menteri Datuk Seri