ARTIKEL

Karnival Sukan Asajaya, 24 hingga 26 Disember ini

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Daerah Asajaya bakal menjadi tumpuan masyarakat berikutan berlangsungnya Karnival Sukan Asajaya 2022 bermula dari 24 hingga 26 Disember ini.

Bertempat di Kompleks Sukan Asajaya, sebanyak lima acara sukan bakal dipertandingkan sepanjang tiga hari berlangsungnya karnival tersebut.

Antaranya adalah futsal (lelaki terbuka, wanita & veteran) memanah individu (lelaki), aerobation challenge (lelaki & wanita), menimang bola (lelaki) dan tendangan penalti street soccer (lelaki & wanita).

Karnival berkenaan dianjur oleh Kelab Sukan Komuniti Asajaya dengan kerjasama beberapa agensi lain.

Apa yang menariknya, pemenang tempat pertama hingga ketiga bagi setiap acara sukan yang dipertandingkan akan menerima hadiah wang tunai, piala beserta pingat.

BERITA LAIN

Larian Hari Sarawak di Binatngor

BINTANGOR: Orang ramai dipelawa menyertai Larian Hari Sarawak sempena sambutan Sarawak Merdeka Peringkat Daerah Bintangor, pada 22 Julai ini. Acara itu dijangka kehadiran lebih 800

Persiapan SUKMA 2024 capai lebih 90 peratus

KUCHING: Persiapan bagi penganjuran Sukan Malaysia (SUKMA) 2024 yang akan berlangsung di Sarawak pada Ogos ini sudah mencapai lebih 90 peratus. Ketua Pegawai Eksekutif (CEO)

BERITA TERBARU

Nanta kesal akaun TikTok palsu guna namanya

KUCHING: Menteri Kerja Raya Datuk Seri Alexander Nanta Linggi menjadi mangsa pihak tidak bertanggungjawab apabila terdapat akaun TikTok palsu yang menyamar menggunakan nama Alexander Nanta