ARTIKEL

Kek lapis Sarawak pilihan hidangan Aidilfitri

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Sarawak terkenal dengan kepelbagaian makanan dan mampu menarik perhatian pengunjung di dalam dan luar negara.

Selain sinonim dengan mi kolok, Sarawak juga terkenal dengan kek lapis yang menjadi kegilaan ramai terutamanya menjelang musim perayaan.

Ramai peniaga kek lapis mengambil peluang untuk menjualnya. Ini kerana, mereka yang pulang ke Semenanjung Malaysia atau Sabah pasti membawa kek lapis untuk dijadikan hidangan Hari Raya Aidilfi tri.

Walaupun terdapat pengusaha kek di sana, tekstur rasanya tidak sama seperti air tangan orang Sarawak.

Melihat peluang tersebut, pengusaha kek lapis di Mukah tidak melepaskan peluang untuk menerima tempahan sempena Hari Raya Aidilfi tri yang akan diraikan dua minggu lagi.

BERITA LAIN

Terus budaya baca al-Quran

SETIAP kali Ramadan, kita lihat ramai mengikuti kumpulan tadarus al-Quran sehingga berjaya khatam. Semangat ini sangat baik untuk diteruskan walaupun Ramadan berlalu. Firman Allah dalam

Yayasan Ikram Miri santuni asnaf

MEMBAWA semangat prihatin dan mengingati golongan memerlukan, Yayasan Ikram Miri melancarkan program sumbangan pek Ramadan bertujuan membantu murid daripada golongan asnaf. Melalui sumbangan tersebut, penerima

Pendarahan teruk apabila luka

Memandangkan hemofilia ialah penyakit sejak lahir dan biasanya diwarisi, ia dikatakan terjadi melalui gen atau baka ibu bapa yang mempunyai warisan genetik kromosom X. Oleh

Hemofilia perlu kesedaran awam

SAMBUTAN Hari Hemofilia pada 17 April setiap tahun dilakukan sejak 35 tahun lalu bermula pada 1989. Menurut Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Hemofilia ialah penyakit yang

BERITA TERBARU

Hina Premier Sarawak, tiga Setiausaha lapor polis

KUCHING: Tiga Setiausaha kepada Premier Sarawak bertindak membuat laporan polis berhubung kes dipercayai menfitnah Premier Sarawak, Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg oleh