Trending

Kemenangan ke-13 JDT

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
E-mel

SKUAD Johor Darul Ta’zim (JDT) mengekalkan rekod bersih apabila melakarkan kemenangan dalam kesemua 13 perlawanan selepas menewaskan Penang FC, 2-0, di Stadium Bandaraya.

Gol-gol JDT dijaringkan oleh Cofrbin Ong pada minit ke-18 dan Fernando Forestieri, lima minit sebelum tamat.

Jurulatih skuad JDT FC Esteban Solari berkata beliau sangat berpuas hati dengan prestasi permainan kesemua anak buahnya yang telah beraksi dengan baik dan bersungguh-sungguh.

“Saya bangga dengan pemain kerana ia bukan perlawanan yang mudah dengan pihak lawan,” ujarnya.

“Pihak lawan adalah pasukan yang sukar… mereka mempunyai pemain yang berkualiti, namun pasukan kami berjaya menewaskan mereka. 

“Ia adalah perlawanan yang sukar kerana hujan lebat dan penyokong di sini yang begitu teruja dengan aksi permainan bola sepak ini,” katanya.

Katanya, skuad Harimau Selatan itu akan berusaha untuk mengekalkan prestasi dalam meraih mata bagi perlawanan yang akan datang menentang Terengganu FC. 

Sementara itu, penolong jurulatih Penang FC Manzoor Azwira Abd Wahid berkata walaupun tidak berjaya meraih mata, beliau tetap berpuas hati dengan permainan berkualiti anak buahnya ketika berdepan pendahulu Liga Super.

“Kita kalah… tapi positifnya ialah kesungguhan dan sikap tidak mahu kalah pemain kita yang cuba bersaing dengan pasukan yang berkualiti dalam Liga Malaysia,” katanya.

Skuad Harimau Selatan yang berada di tangga pertama liga akan menentang Terengganu FC pada 9 Jun ini di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin.

Manakala pasukan Harimau Kumbang yang kini berada di tangga kesembilan liga dijadualkan menentang KL City FC pada 8 Jun ini di Stadium Bandaraya. – BERNAMA

Suka artikel:

e-Akhbar Suara Sarawak

Berita Berkaitan

E-Paper

22 September 2023

Berita Terbaru