ARTIKEL

Sebastian (tengah) bergambar bersama penaja bagi RWMF 2024.

Kerabat Diraja Selangor dan Perak dijangka hadiri RWMF 2024 pada 28-30 Jun

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Kerabat Diraja Selangor dan Perak dijangka menjadi antara VVIP yang hadir pada Festival Muzik Hutan Hujan Sedunia (RWMF) 2024 dari 28 hingga 30 Jun ini di Kampung Budaya Sarawak (SCV).

Timbalan Menteri Pelancongan, Industri Kreatif dan Seni Persembahan, Datuk Sebastian Ting Chiew Yew, berkata festival yang memasuki tahun ke-27 itu turut menampilkan barisan artis serta pemuzik antarabangsa terkemuka sekali gus menyaksikan kehadiran ramai tetamu kenamaan.

“Saya difahamkan bahawa Sultan Selangor akan berada di sini, dan menurut TVS, Sultan Perak berkemungkinan akan menyertai kita juga.

“Selain itu, kita juga akan mempunyai duta yang datang untuk bersama kita pada festival kali ini,” katanya.

Sebastian berkata demikian kepada pemberita selepas majlis penghargaan kepada penaja festival RWMF di sini, hari ini.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Lembaga Pelancongan Sarawak (STB), Sharzede Salleh Askor, berkata walaupun RWMF adalah acara bukan protokol, keselamatan pasti akan menjadi keutamaan dengan unit protokol dan polis hadir untuk memantau persekitaran.

“Keselamatan sudah pasti menjadi keutamaan dalam semua acara kita selama ini, tetapi dengan tetamu berprofil tinggi masuk, itu pastinya akan menjadi keselamatan tertinggi.

“Kita juga mempunyai pengawal anjing yang berkawal setiap tahun untuk memastikan keselamatan pengunjung festival ini,” katanya.

Pada masa yang sama, beliau mendedahkan bahawa kerja-kerja menaik taraf di SCV telah siap bagi acara tersebut.

BERITA LAIN

Rujuk status tanah sebelum buat rumah

BINTULU: Penduduk khususnya di rumah panjang perlu merujuk status tanah kepada agensi berkaitan terlebih dahulu, sebelum mendirikan perumahan baharu di kawasan yang dikenal pasti. Menteri

Polis lumpuh sindiket gula-gula getah dicampur dadah

KUALA LUMPUR: Polis melumpuhkan sindiket pengedaran gula-gula getah dicampur dadah dengan merampas pelbagai jenis dadah bernilai RM5.02 juta dalam serbuan berasingan di Cheras dan Seri Kembangan, semalam.Pengarah

BERITA TERBARU