ARTIKEL

KJ tinjau PPV S’wak

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Menteri Penyelaras Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK), Khairy Jamaluddin meluangkan masa kira-kira satu jam melawat Pusat Pemberian Vaksin (PPV) di Stadium Perpaduan di sini, semalam.

Ia antara rangka lawatan kerja Khairy yang juga Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi selama di Kuching sebelum disusuli kunjungan hormat ke atas Ketua Menteri Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg.

Setibanya di PPV tersebut kira-kira jam 11 pagi, Khairy diberikan taklimat mengenai perkembangan program vaksinasi Sarawak dan perkara berkaitan oleh Timbalan Ketua Menteri yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBNS) Sarawak serta kakitangan kesihatan yang bertugas di PPV itu.

Turut hadir Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan Datuk Sri Dr Sim Kui Hian dan Pemangku Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Sarawak (JKNS) Dr. Rosemawati Ariffin.

….Untuk berita selanjutnya dapatkan naskhah Suara Sarawak 29 Mei 2021

BERITA LAIN

Penghulu ‘hero’ kami

BINTANGOR: Tindakan pantas seorang penghulu berjaya menyelamatkan sebuah rumah daripada musnah dalam kebakaran di Kampung Abang Amin di sini, hari ini. Insiden kira-kira jam 10.50

BERITA TERBARU