ARTIKEL

KPDN dalam usaha bawa produk tempatan ke luar negara

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Inisiatif Pemerkasaan Produk Tempatan Menerusi Industri Peruncitan Tempatan yang diusahakan KPDN turut berperanan dalam mempromosi dan memasarkan produk tempatan ke luar negara.


Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup, Fuziah Salleh berkata, inisiatif berkenaan merupakan kerjasama antara KPDN dengan Pasar Raya Lulu Malaysia sejak ia beroperasi pada 2016.


Beliau berkata, program itu memfokuskan kepada mengeksport produk Malaysia ke Pasar Raya LuLu di luar negara, yang secara tidak langsung memberi peluang kepada syarikat tempatan untuk merancakkan jualan produk mereka bukan sahaja di pasar raya di dalam negara, malah turut menembusi pasaran luar negara.

LAIN-LAIN BERITA

Lelaki tembak mati 12 ahli keluarga di Iran

Seorang lelaki menembak mati 12 ahli keluarganya termasuk bapa, abang dan beberapa kanak-kanak di sebuah bandar kecil di tenggara Iran pada Sabtu, lapor Agensi Berita

BERITA TERBARU

Suasana hiba di kediaman Tun Taib

KUCHING: Suasana hiba dan sayu menyelubungi persekitaran kediaman Allahyarham Tun Pehin Sri Abdul Taib Mahmud, petang ini. Keadaan cuaca mendung turut seakan-akan turut berduka dengan