ARTIKEL

Kuching mahu kejutkan Harimau Kumbang

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Misi serampang dua mata menjadi fokus utama skuad Kuching City FC apabila turun menentang Pulau Pinang di Stadium Negeri, Petra Jaya malam esok.

Mahu memastikan kemenangan dapat diperoleh sepenuhnya, sekali gus memuktamad slot 16 terbaik menjadi milik mereka.

Itu keinginan disuarakan pengendali berpengalaman luas, Irfan Bakti Abu Salim sebaik mengulas perlawanan untuk kempen Piala FA 2023 membabitkan anak-anak buahnya.

“Semestinya kami mahukan kemenangan kerana ia akan menjamin kedudukan Kuching City untuk melangkah ke pusingan seterusnya atau berada dalam kelompok 16 terbaik,” ujar Irfan kepada Arena Suara Sarawak.

Irfan menegaskan, kedua-dua pasukan belum lagi pernah bersemuka untuk saingan Liga Super musim ini.

Berbanding rekod pertemuan musim lepas (Liga Premier 2022) yang menyaksikan kemenangan berpihak kepada Kuching City.

BERITA LAIN

Misi Kuching City FC cari kemenangan pertama

KUCHING: Pengurus Kuching City FC, Irwanshah Mohamad menegaskan, tiga mata tetap menjadi buruan pasukannya pada perlawanan menentang Sabah FC di Stadium Likas, Kota Kinabalu malam

28 pasukan beradu nasib hujung minggu ini

KUCHING: Kejohanan Sepak Takraw Terbuka Novis anjuran Akademi Takraw Satok (ATAS) 2024 akan berlangsung gelanggang Kelab Sukan Komuniti (KSK) Satok/SLPAS, Kuching pada Sabtu dan Ahad

BERITA TERBARU

RM35,000 untuk ganti paip graviti lama

PAKAN: Sejumlah RM35,000 telah diperuntukkan kepada Sekolah Kebangsaan (SK) Ulu Entaih bagi membeli dan menggantikan batang paip graviti lama sekolah tersebut untuk kegunaan seharian mereka.