Trending

LHDN salur RM20,000 kepada RACTAR sempena program jelajah Belanjawan 2024

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
E-mel
Foto: BERNAMA

KUALA LUMPUR: Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) menyalurkan sumbangan sebanyak RM20,000 kepada Rumah Amal Cahaya Tengku Ampuan Rahimah Selangor (RACTAR) sempena Program Jelajah Belanjawan 2024 agensi itu.

LHDN dalam kenyataan hari ini memaklumkan sumbangan berkenaan bagi menggantikan serta membaik pulih bumbung rumah RACTAR untuk memastikan kebajikan serta keselesaan para penghuninya terjamin.

“Sumbangan ini juga meliputi perbelanjaan pengurusan harian serta kelengkapan asas bagi kanak-kanak di rumah tersebut,” menurut kenyataan itu.

Menurut LHDN, sumbangan berkenaan juga merupakan Program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) agensi itu terhadap 30 orang kanak-kanak di RACTAR. 

“Selain berfungsi sebagai platform merealisasikan hasrat Kementerian Kewangan (MOF) bagi menjalankan program CSR kepada kumpulan sasar di negeri Selangor, ia juga bertujuan membina imej positif LHDN di samping menzahirkan keprihatinan kepada penduduk setempat yang memerlukan bantuan,” menurut kenyataan itu.

Sumbangan berkenaan telah disampaikan oleh Timbalan Menteri Kewangan II Steven Sim Chee Keong.  

Dalam kenyataan sama Sim berkata, program CSR itu bukan sahaja dapat mengeratkan hubungan kerajaan dan masyarakat, malah ia merupakan komitmen berterusan bagi memastikan tiada golongan terpinggir dalam usaha kerajaan merangka belanjawan menyeluruh. – BERNAMA

Suka artikel:

e-Akhbar Suara Sarawak

Berita Berkaitan

E-Paper

8 December 2023

Berita Terbaru